Restricții de trafic în timpul Crosului 15 Noiembrie din Brașov. Programul complet al competiției din 17 noiembrie

Duminică, 17 noiembrie, la Brașov se va desfășura a XXX-a ediție a Crosul 15 Noiembrie, competiție prin care va fi marcată revolta anticomunistă a muncitorilor de la Uzina de Autocamioane Brașov, din 15 Noiembrie 1987. Potrivit organizatorilor, la competiție și-au anunțat deja prezența 1.500 de atleți, dar înscrierile nu sunt închise, astfel că aceștia se așteaptă ca startul să fie luat de aproximativ 2.000 de alergători. La ediția din acest an, una aniversară, concurenții nu vor plăti taxa de înscriere.  

Evenimentul este organizat de Asociația Județeană de Atletism (AJA) Brașov, în parteneriat cu Asociația 15 Noiembrie 1987, Primăria Municipiului Brașov, Consiliul Local Brașov (co-finanțare cu suma de 70.000 lei), Federația Română de Atletism, Consiliul Județean Brașov (co-finanțare cu suma de 68.700 lei) și Instituția Prefectului Județul Brașov. Bugetul total al crosului este de 170.000 lei. 

Crosul 15 Noiembrie este un concurs internațional de atletism, omologat și certificat IAAF-AIMS, la care participă atleți de performanță și atleți amatori de toate vârstele. Traseul măsoară 5 kilometri și va urma traseul parcurs de manifestanții de la 15 Noiembrie 1987.

Startul se va da în interiorul parcului industrial SC Roman, exact din dreptul fostei Secții 440, locul unde a izbucnit revolta anticomunistă din 1987. După start, alergătorii vor trece de poarta uzinei de autocamioane și vor alerga pe traseul Strada Poienelor – Calea Bucureşti – Spitalul Judeţean – Spitalul Astra – Intersecția „Trei Alimentare” – Biserica de Lemn – Hidromecanica – Spitalul CFR – Sala Patria – Teatrul Sică Alexandrescu – Prefectură. În tradiționala cursă de 5 kilometri (5K), atleții amatori vor alerga împreună cu atleții de performanță. Primii la linia de start, ordonați de arbitru, vor fi atleții de performanță. În urma lor vor fi așezați atleții masters și atleții amatori.

În Cursa Populară, copiii sub 14 ani (în ziua concursului) și familiile (minim un părinte + un copil) vor alerga împreună pe aceeași distanță, de 5 kilometri, dar vor avea timp limită de alergare de o oră.

 De la ediția din 2018, Ambasadorul concursului este doamna Paula Ivan, campioană olimpică (1.500 metri) și vicecampioană olimpică (3.000 metri) la Jocurile Olimpice de Vară de la Seul (Coreea de Sud), deținătoare a recordului olimpic în proba de 1.500 metri (3 minute, 53 secunde și 96 sutimi), performanță ce datează de 31 de ani (1988). 

 

RESTRICȚII ÎN TRAFIC

 Duminică, 17 noiembrie, traficul rutier va fi întrerupt integral astfel:

 Orele 7:00-18:00, Bulevardul Eroilor, zona Prefectură-Facultatea de Inginerie Mecanică-Modarom-stația de taxiuri. Autovehiculele care vor intra pe B-dul Eroilor dinspre magazinul Star vor fi deviate pe str. Postăvarului-str. Politehnicii, cu ieșire în str. Nicolae Bălcescu.

Orele 8:45-13:30, Giratoriul str. Mureșenilor – Bulevardul Eroilor – str. Piața Teatrului.

Orele 10:30-13:30, Bulevardul 15 Noiembrie, de la intersecția cu str. Vlad Țepeș, coborând la Patria (intersecția cu str. Castanilor), Tribunal și până la Giratoriul din Centrul Civic (Camera de Comerț).

Duminică, 17 noiembrie, traficul rutier va fi întrerupt pe un singur sens (sensul de mers spre București, pe partea din dreapta a carosabilului) astfel: Orele 10:30-13:30, Bulevardul 15 Noiembrie, de la Giratoriul din Centrul Civic (Camera de Comerț), mergând pe traseul Hidromecanica – Bisericuța de lemn – Giratoriul „3 Alimentare” (intersecția str. Zizinului – Calea București) – Spitalul Astra – Giratoriul de la Spitalul Județean (intersecția cu str. Carpaților) – intersecția cu str. Pârâului – intersecția cu str. Vulturului – intersecția cu str. Zorilor – intersecția cu str. Berzei – intersecția cu str. Poienelor – str. Poienelor – Roman.

Pe acest traseu, trecerile prin Calea București din străzile laterale (str. Nicolae Titulescu, str. Vulturului, str. Zorilor, str. Berzei) vor fi monitorizate și controlate de agenții Poliției Rutiere.

Ieșirile din parcările de reședință spre Calea București vor fi blocate, conducătorii auto fiind rugați să folosească rute ocolitoare, cu ieșire spre str. Carpaților.

PARCĂRI

Pentru buna desfășurare a concursului, în condiții de siguranță, ordine, bun-simț și fair play atât pentru participanți (sportivi), cât și pentru spectatori, organizatori, pietoni, conducători auto, locuitori ai Brașovului și turiștii care ne vizitează orașul, vor fi eliberate două parcări publice din centrul municipiului Brașov.

 1. Parcarea publică de pe B-dul Eroilor, din zona Prefectură – Modarom, de vizavi de stația de taxiuri, pe latura cu Facultatea de Inginerie Mecanică, de sâmbătă, 16 noiembrie, ora 0 până duminică, 17 noiembrie, ora 18.

 

 1. Parcarea publică de pe B-dul Eroilor, începând de la trecerea de pietoni de la Modarom până la intersecția cu str. Piața Teatrului (pe stânga carosabilului, în sensul de coborâre spre Teatru), de sâmbătă, 16 noiembrie, ora 22, până duminică, 17 noiembrie, ora 18.

 Eliberarea parcărilor va fi efectuată de Poliția Locală Brașov, cu ajutorul echipei de voluntari a evenimentului, și va fi precedată de informări pentru fiecare autovehicul parcat, începând cu vineri 15 noiembrie, ora 16 (parcarea B-dul Eroilor, zona Prefectură-Modarom), respectiv sâmbătă, 16 noiembrie, ora 15 (parcarea B-dul Eroilor-str. Piața Teatrului). După eliberarea locurilor de parcare, zona respectivă va fi împrejmuită cu garduri și bandă de delimitare. Pe garduri vor fi lipite anunțuri de informare (restricții, program). În cazul unor excepții, autovehiculele în cauză vor fi relocate în zona Primărie-Poștă începând de duminică, 17 noiembrie, ora 7.00.

De asemenea, agenții economici (hoteluri și pensiuni, cluburi, restaurante, baruri, săli de evenimente etc.) și locuitorii din zonă vor fi informați despre această situație.

PROGRAM CONCURS

Sâmbătă, 16 noiembrie

 CORESI SHOPPING RESORT – SCENĂ

 •  Orele 15:00 – 20:00 – ridicare kituri de concurs, înscrieri la fața locului;
 • Ora 17:00 – jocuri și concursuri atletice – activitate pentru elevi din clasele 6-7, de la 6 școli din județul Brașov, coordonată de prof. univ. dr. Carmen Gugu-Gramatopol, concepută și condusă de prof. Aurelian Curticăpean;
 • Ora 19:00 – festivitatea de deschidere.

Duminică, 17 noiembrie 2019

ROMAN SA

 •  Ora 8:00 – deschidere înscrieri, ridicări de kituri, acces garderoba;
 • Ora 10:15 – se închid înscrierile și ridicările de kituri pentru cursa feminină;
 • Ora 10:30 – se închide garderoba pentru toate cursele;
 • Ora 10:40 – încălzirea pentru cursa feminină;
 • Ora 10:50 – prezentarea atletelor de elită;
 • Ora 11:00- start cursa feminină 5K;
 • Ora 11:00 – se închid înscrierile și ridicările de kituri pentru cursa masculină;
 • Ora 11:25 – încălzire pentru cursa masculină;
 • Ora 11:35 – prezentarea atleților de elită;
 • Ora 11:40 – se închid înscrierile și ridicările de kituri pentru cursa populară;
 • Ora 11:45 – start cursa masculină 5K;
 • Ora 11:50 – încălzire cursa populară;
 • Ora 12:00 – start cursa populară, timp limită 60 minute!

PREFECTURĂ

 • Ora 11:00 – se deschide garderoba pentru toate cursele;
 • Ora 13:00 – se încheie timpul limită pentru Cursa populară (copii, familii, fotolii rulante);
 • Ora 14:00 – festivitatea de premiere.

 

ROMAN SA

 • Ora 14:30 – întâlnirea voluntarilor din județul Prahova cu eroii de la 15 Noiembrie 1987.

 Toate informațiile despre eveniment sunt postate pe site-ul oficial: crosul15noiembrie.ro.

Competiția se bucură de sprijinul și colaborarea următoarelor instituții și organizații:

– Facultatea de Educație Fizică și Sporturi Montane;

– Inspectoratul Județean de Poliție Brașov – serviciul rutier și secțiile din municipiu;

– Poliția Locală Brașov;

– Gruparea Mobilă de Jandarmi „Burebista” Brașov;

– Inspectoratul Județean de Jandarmi „Nicolae Titulescu”;

– Academia Forțelor Aeriene „Henri Coandă”;

– Brigada 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa”;

– Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Țara Bîrsei” al Județului Brașov;

– Clubul Olimpic Brașov.

 

1 Trackback / Pingback

 1. FOTO&VIDEO. Start la crosul „15 Noiembrie 1987“. 2000 de alergători parcurg traseul-simbol al luptei anticomuniste de la Brașov

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.