FOTO&VIDEO. Start la crosul „15 Noiembrie 1987“. 2000 de alergători parcurg traseul-simbol al luptei anticomuniste de la Brașov

Aproximativ 2000 de alergători profesioniști și amatori iau startul azi în Crosul „15 Noiembrie 1987“, al cărui traseu urmează același drum parcurs în urmă cu 32 de ani de muncitorii de la Uzina de Autocamioane Brașov, ce au strigat pentru prima dată România „Jos Comunismul! Jos Ceaușescu!“

 

Crosul 15 Noiembrie a ajuns în acest an la ediția a 30-a, a doua care se defășoară sub egida IAAF-AIMS și sub umbrela Federației Române de Atletism. Anul trecut, traseul crosului a fost omologat și certificat internațional și tot de anul trecut, evenimentul o are ca ambasador pe campioana olimpică Paula Ivan.

Primele care au luat azi startul în Crosul 15 Noiembrie sunt alergătoarele profesioniste și amatoare care s-au înscris în cursa principală, de 5000 de metri. Traseul complet, de 5 kilometri, pornește din parcul industrial Roman, exact din locul fostei secții 440, de unde în 1987 au pornit spre Prefectură, muncitorii de la Uzina de Autocamioane. Acest traseul continuă după poarta uzinei de autocamioane pe  Strada Poienelor – Calea Bucureşti – Spitalul Judeţean – Spitalul Astra – Intersecția „Trei Alimentare” – Biserica de Lemn – Hidromecanica – Spitalul CFR – Sala Patria – Teatrul Sică Alexandrescu – Prefectură. 

Al doilea start este cel din cursa de 5000 de metri, masculin, pe același traseu – de la 11.45.

Al treilea start, în Cursa Populată, destinată copiilor sun 14 ani și familiilor, se dă de la ora 12.00. Traseul este același, însă participanții vor avea la dispoziție o oră să alerge. 

Despre restricțiile de circulație ale zilei și modificările în programul și traseele RATBV, AICI.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.