Se face sau nu se face Drumul Gorița? Primarul Brașovului spune că proiectul poate fi suspendat „și forever“

Foto: Primaria Brasov

Primarul Brașovului, George Scripcaru, a anunțat vineri că, în continuare, proiectul Drumului Gorița este suspendat pe termen nelimitat. Practic, proiectul este în același stadiu în care a fost anunțat la ședința de plen a Consiliului Local Brașov, ce s-a desfășurat în data de 1 noiembrie. Declarația a fost făcută după ce în spațiul public au apărut informații că, oficial, drumul nu va mai fi construit. 



De altfel, primarul le-a recomandat jurnaliștilor să „nu se ducă după fente”. 

„Proiectul este suspendat. Eu nu am cum să iau o decizie privind anularea proiectului. O astfel de decizie este luată de Consiliul Local. În această perioadă mă consult cu specialiști și vedem, apoi vom propune Consiliului Local o soluție. Deocamdată este înghețat totul. Nu se va face nici o tăiere pentru acest proiect”, a declarat primarul, care a mai spus că o suspendare poate fi și «forever»”. 

 



Reamintim că pe lângă suspendarea proiectului, primarul a solicitat Regiei Publice Locale a Pădurilor Kronstadt să facă demersurile pentru includerea unei suprafețe forestiere de peste 1.000 de hectare din jurul Brașovului în categoria „pădure parc”, ceea ce înseamnă că nu se pot face exploatări forestiere, ci doar intervenții cu rol de igienizare. De altfel, și pentru acest demers va fi nevoie de o Hotărâre de Consiliu Local, având în vedere că fondul forestier este în proprietatea Municipiului Brașov, nu al Regiei Publice Locale a Pădurilor Kronstadt. 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.