Medic din Brașov, decorat de președintele României, cu „Meritul Sanitar“ în grad de Cavaler

Medicul Andreea Moldovan a fost decorată de președintele României, Klaus Iohannis, cu „Meritul Sanitar“, în grad de Cavaler



Decretul prezidențial a fost semnat de președintele Klaus Iohannis vineri, 29 noiembrie, „cu ocazia Zilei Naţionale a Românei, în semn de apreciere pentru întreaga activitate, precum şi pentru rezultatele importante obţinute în perfecţionarea actului medical“. Cu aceeași ocazie au fost decorați, tot cu Meritul Sanitar în grad de Cavaler, domnul profesor universitar dr. Patriciu-Andrei Achimaş-Cadariu, domnul conferenţiar universitar dr. Dragomir Ovidiu Chioncel, domnului Constantin Dina, doamna dr. Valeria Herdea, domnul profesor dr. Viorel Jinga, domnul profesor dr. Victor Dan Eugen Strâmbu și domnului Mircea Timofte, iar cu Meritul Sanitar în grad de Ofiţer domnul dr. Adrian Lobonţiu (Statele Unite ale Americii) și domnul profesor dr. Alexandru Rafila.



 

„Mândrie nu mare, enormă: și tatăl meu, Milu, a primit Ordinul Sanitar demult, la începutul carierei lui. Cu gândul la el, cu drag, cu mulțumiri pentru domnul Președinte Iohannis și echipa dânsului“, a fost reacția dr. Andreea Moldovan.

Dr. Andreea Moldovan este medic primar boli infecţioase şi coordonatoarea Compartimentului de prevenire şi control al infecţiilor nosocomiale din cadrul Spitalului „Sf. Constantin” din Braşov, unitate care în anul 2013 a fost distinsă de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii cu „Premiul de Excelenţă în Igiena Intraspitalicească”. 



Dr. Andreea Moldovan a absolvit Facultatea de Medicină și Farmacie din Tg. Mureș, în 1998 și a lucrat apoi ca medic specialist la Spitalul de Infecționase din orașul natal. A fost Bursieră de Excelenţă în cadrul Hôpital Cantonal de Genève (septembrie 2009 – iulie 2011) și este doctor în Ştiinţe medicale din decembrie 2008. Din 2011 lucrează la Spitalul „Sf. Constantin“ din Brașov, iar în prezent, și la Spitalul de Boli Infecțioase. 

1 Comentariu

  1. VALORI MEDICALE RECUNOSCUTE, MERITE RECUNOSCUTE SI FELICITARI D-LUI PROFESOR DR. OVIDIU CHIONCEL, O SOMITATE A CARDIOLOGIEI ROMANESTI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.