Șinca și Zărnești, pe lista Guvernului. Cele două localități primesc peste 7,8 milioane lei de la Guvern, pentru reparații după inundațiile de astă vară

Orașul Zărnești și comuna Șinca vor primi sprjin financiar din Fondul de intervenție la dispoziția Guvernului, pentru unele lucrări de urgență în urma unor calamități. Potrivit unui proiect de act normative aflat în prezent în dezbatere public pe site-ul Ministerului Dezvoltării, cele două localități din județul Brașov ar urma să primească suma totală de 7,890 milioane lei.



Proiectul va fi în dezbatere publicîă până la data de 30 noiembrie, timp în care pot fi depuse observații și propuneri la lista discutată în prezent.  Din această sumă, pentru comuna Șinca ar urma să ajungă 5,410 milioane lei, destinată lucrărilor de refacere a unei părți din drumul forestier Strâmba. Această cale de acces pornește din drumul național DN73A și ajunge la observatorul de urși din zonă. Pe lângă lucrările la acest drum, banii vor acoperi și cheltuielile legate de refacerea conductei de alimentare cu apă a satelor Vâlcea, Șinca Veche, Ohaba și Perșani, care a fost ruptă de aceeași viitură care a distrus și o parte din drumul forestier, pe data de 22 iulie 2019.

În acest an și Consiliul Județean a acordat sprijin financiar comunei Șinga, pentru lucrări în regim de urgență la conducta de apă.



Pentru orașul Zărnești, din fondul de intervenție este prevăzută alocarea sumei de  2,48 milioane lei, pentru refacerea a patru drumuri forestiere afectate de inundațiile din această vară. Este vorba despre Bârda Fierului – Șutila, Valea lui Paur, Bârsa lui Bucur și Hârsanu. Aceste drumuri au, pe anumite porțiuni, rupturi cauzate de viituri.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.