FOTO&VIDEO. Cum se se comportă noile autospecialele ale ISU Brașov pe Tâmpa. În cazul unui incendiu, două mașini de pompieri pot interveni în scurt timp

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Țara Bârsei”  Brașov va primi în scurt timp două autospeciale de stins incendii care pot fi folosite te teren accidentat sau pe străduțele înguste din Șchei sau din zona veche a orașului.



Vehiculele au costat 1.549.380 de lei cu tot cu TVA și au fost cumpărate de municipalitatea brașoveană, finanțarea fiind asigurată de la bugetul local. Cele două autospeciale, dar și cea intrată în dotarea Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Brașov au fost „testate” luni pe câteva străzi din Șchei. 

De asemenea, ele au trecut printr-un „test drive ” și pe drumul forestier care urcă pe Tâmpa, dinspre Valea Cetății.

Autospecialele nu au avut probleme, pe terenul accidentat, ajungând destul de repede la troița din Șaua Tâmpei. De altfel, nici porțiunea de drum care ajunge la Panoramic nu ar trebui să fie una cu probleme, având în vedere că artera este într-o stare bună, iar înclinația nu este foarte mare. 

Cele două autovehicule, cu tracțiune integrală 4×4,  se pot deplasa rapid, inclusiv pe terenuri accidentate, pentru realizarea în timp scurt a dispozitivului de interventie. Utilizarea apei de stingere se face, cu un randament ridicat, inclusiv în spaţii închise. Totodată, cele două autospeciale pot fi folosite în cadrul unor misiuni de descarcerare uşoară.



Acestea pot lucra cu apă independent, folosind apa din rezervorul propriu, din surse sub presiune, din surse naturale sau în cooperare cu alte autospeciale similare sau diferite şi motoutilaje, dar concepute pentru lucrul cu apă.

Șeful ISU Brașov, Lucian Marciu,  a afirmat că cele două vehicule au au dotări de top, iar configurația a fost stabilită  împreună cu reprezentanții Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență din Primăria Brașov.  

 

Autoutilitarele sunt dotate și cu instalații și accesorii de desecare, în cazul inundațiilor, echipamente de protecție respiratorie, echipamente de protecție individuală, echipamente stingere incendii de pădure, echipamente acces la înălțime, echipamente iluminare, echipamente de îndepărtare a fumului și pentru comunicații radio.



„Aceste două autospeciale au rolul de a completa mijloacele de intervenție pe care ISU le are la dispoziție. Am ales acestă variantă pentru că ne permite intervenția pe străzile înguste și în pantă din cartierul Șchei, și, în același timp, pot fi utilizate și în zonele de pădure sau unde accesul este mai dificil, cum ar fi, de exemplu, Tâmpa sau Postăvarul. Pe lângă partea de stingere a incendiilor, ele au dotări și pentru intervenții în caz de inundații. Vom avea o discuție cu cei de la ISU, pentru a găsi cea mai bună soluție pentru utilizarea lor, astfel încât să putem asigura brașovenilor, din acest punct de vedere, cele mai bune servicii”, a declarat George Scripcaru, primarul Brașovului. 

Reamintim că în luna aprilie a acestui an, SVSU Brașov a fost dotat cu o autospecială de intervenții în valoare de peste 500.000 de lei. 

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.