Staționarele Tractorul și Astra ale Spitalului Județean Brașov, amenajate pentru 14 specialități de Ambulatoriu

Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov face lucrări de amenajare a unor spații din pavilioanele externe, respectiv din staționarele Tractorul și Astra, unde vor fi relocate o parte din specialitățile de ambulatoriu. 

Astfel, conform unei prezentări făcute la sfârșitul săptămânii trecute de către dr. Călin Cobelschi, la demisolul Staționarului Tractorul au început lucrările pentru amenajarea viitorului Ambulatoiu ce va deservi specialitățile care vor fi relocate aici, respectiv: Interne, Cardiologie, Nefrologie, Urologie, Oftalmologie, ORL, Chirurgie Oro-Maxilo-Facială.



În acelaşi timp, la demisolul Staționarului Astra sunt în desfăşurare lucrările de reamenajare a spațiului ce va deveni Ambulatoriu pentru Oncologie, Hematologie, Interne, Reumatologie, Recuperare și Spitalizare de zi. În proiect este cuprinsă și extinderea Bazei de tratament, a precizat dr. Călin Cobelschi. 

Aceste relocări vin și pe fondul lucrărilor care se fac în staționarul central al Spitalului Județean, de pe Calea București, unde vor fi igienizate toate spațiile.  În paralel, în corpul B continuă lucrările de consolidare și modernizare, la etajul I, singurul rămas în lucru după ce etajele V, IV, III și II au fost finalizate. Aceste lucrări au ca termen de finalizare iunie 2020, a explicat dr. Cobelschi.

 



„Sunt bucuros că lucrările au înaintat şi reuşim să avem în acest moment finalizate patru etaje din cele cinci ale spitalului. De asemenea, mă bucur că se lucrează şi la staţionarele Astra şi Tractorul, astfel încât în toate spaţiile care aparţin de Spitalul Judeţean să existe condiţii optime pentru desfăşurarea unui act medical de calitate. Odată cu încheierea modernizării Spitalului Judeţean, construirii noii Unităţi de Primiri Urgenţe şi dotării cu echipamente medicale a Ambulatoriului şi a UPU, am convingerea că cea mai importantă unitate sanitară a judeţului Braşov se va ridica la nivelul cerinţelor şi existenţelor existente la nivel european în domeniul sănătăţii”, a declarat, la rândul său, președintele Consiliului Județean, Adrian Veștea. 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.