VIDEO. Eco-insulele de colectare selectivă din Brașov, doar de paradă?

Colectarea selectivă cu eco-insule, in proiectul pilot prezentat cu tam-tam de operatorul de salubrizare BraiCata si Primăria Brașov dă rateuri serioase. Și nu din cauza cetățenilor, ci din cauza operatorului de salubrizare care, în final, adună gunoiul colectat selectiv de locatari, tot în aceeași autogunoieră. 



 

Un locuitor din cartierul Scriitorilor a surprins ieri angajatii operatorului, care au preluat la grămadă deșeurile depuse separat, pe categorii, arătând astfel un dispreț total față de cețățeni și de autoritatea locală.

Potrivit purtătorului se cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea, operatorul de salubritate a luat deja primele măsuri, concediind angajatii care au fost surprinși colectând gunoiu la grămada. 

„Firma care asigura colectarea deșeurilor menajere și reciclabile de la acea platforma este BraiCata. In aceasta dimineața a fost convocată comisia de disciplină la nivelul acestei firme și s-a luat decizia desfacerii contractelor de muncă a șoferului și a echipajului care a deservit autoutilitara, începând cu data de astazi”, a declarat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvant al Primăriei. 

Pe de altă parte, din imagini nu rezultă că la fața locului ar fi fost mașini pentru fiecare fracțoe, astfel că operatorul va trebui să dea explicații de ce a concediat niște salariați cărora nu le-a pus la dispoziție toate mijloacele pentru a-șingace meseria conform contractului.



Reamintim, de asemenea, că BraiCata este pe lista neagră a ANRSC, care ia în calcul retragerea licenței operatorului, din cauza numeroaselor deficiente in asigurarea serviciului de salubrizare.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.