Viorica Dăncilă a demisionat din fruntea PSD. Brașovul nu se regăseșe în noua structura de conducere după demisia Roxanei Mînzatu

Viorica Dăncilă a anunțat marți noapte, la finalul unei ședințe tensionate a Comitetului Executiv al PSD, ce a durat aproape șase ore, că și-a dat demisia din funcția de președinte al Partidului Social Democrat. Ea a afirmat că acest gest nu este unul de „slăbiciune”, ci unul de „demnitate”, făcut pentru partid.



Tot în ședința de ieri și-au anunțat demisia mai mulți vicepreședinți, printre care și brașoveanca Roxana Mînzatu, în încercarea de a forța o schimbare la nivelul conducerii naționale a partidului. Ceea ce s-a și intâmplat azi noapte, după dizolvarea conducerii partidului.

Șefia interimară a PSD a fost preluată de Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților. Acesta și-a anunțat echipa cu care va conduce partidul în următoarea perioadă, el desemnându-l drept noul secretar general pe Paul Stănescu. Un congres PSD ar urma să fie organizat în februarie. Ciolacu a vorbit despre „nevoia unei resetări a partidului” și a spus că „nu a picat niciun cap” în cadrul ședinței CEx, întrucât Viorica Dăncilă a fost numită președinta organizației de femei a PSD.



Pe de altă parte însă, după demisia Roxanei Mînzatu, Brașovul rămâne fără reprezentant în structura interimară de conducere a patridului.

„Comitetul Executiv Naţional al Partidului Social Democrat a decis, în urma demisiei doamnei preşedinte, Viorica Dăncilă, şi a dizolvării Biroului Permanent Naţional, alegerea unei conduceri interimare cu sarcina de a realiza o tranziţie echilibrată până la organizarea unui viitor Congres al partidului în care să fie aleasă o nouă conducere statutară”, se arată într-un comunicat remis de PSD.

Astfel, potrivit PSD, structura de conducere colectivă interimară a partidului va avea următoarea formulă:

Preşedinte interimar – Marcel Ciolacu
Secretar general interimar – Paul Stănescu
Membru Regiunea Sud – Adrian Gâdea
Membru Regiunea Sud – Niculae Bădălău
Membru Regiunea Sud-Vest – Aladin Georgescu
Membru Regiunea Sud-Vest – Mihai Weber
Membru Regiunea Sud-Vest – Claudiu Manda
Membru Regiunea Sud-Est – Dan Nica
Membru Regiunea Sud – Marian Pavel
Membru Regiunea Nord-Est – Dragoş Benea
Membru Regiunea Nord-Est – Doina Federovici
Membru Regiunea Nord-Vest – Radu Moldovan
Membru Regiunea Nord-Vest – Gabriel Zetea
Membru Regiunea Vest – Laurenţiu Nistor
Membru Regiunea Centru – Vasile Gliga
Membru Regiunea Bucureşti-Ilfov – Gabriela Firea
Membru Regiunea Bucureşti-Ilfov – Gabriel Mutu



 

„În februarie o să venim în faţa membrilor de partid şi a delegaţilor pentru alegerea unei conduceri legitime, care să gestioneze în continuare alegerile locale şi generale ce vor urma anul viitor”, a declarat noul președinte PSD, Marcel Ciolacu.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.