În Brașov ar putea apărea o nouă modă: ceasurile bune. Primul a fost montat. Va urma unul și pe Primărie?

De câteva zile, la intersecția străzilor Toamnei și Hărmanului a apărut un ceas stradal. Potrivit Primăriei Brașov, orologiul a costat 48.000 lei (sumă în care este inclusă și montarea) și „merge ceas”, pentru că se autoreglează prin GPS, spun reprezentanții Municipalității. 

Ceasul este unul electromecanic, cu patru cadrane (fiecare cu diametrul de 900 mm) și a fost montat pe insula de la trecerea de pietoni, la o înălțime de cinci metri.  De asemenea, ceasul este prevăzut și cu un termometru, deasupra cadranelor fiind  display-uri care arată temperatura.  Aspectul ceasului este unul clasic, potrivit arhitecturii zonei.  

Acesta este numai primul ceas stradal, pentru că municipalitatea intenționează să monteze astfel de ceasuri și în alte zone din oraș. Ba mai mult, în Centrul vechi vor fi identificate clădiri care permit amplasarea de ceasuri pe fațade, și modele de ceasuri care să se încadreze în arhitectura zonei, intenția fiind de le monta mai ales în zonele aglomerate, de tipul piețelor pietonale. 

Cu această ocazie, poate va fi luată în calcul posibilitatea montării unui astfel de ceas și pe sediul Primăriei Brașov, având în vedere că cel actual are tendința de a schimba de la sine putere fusul orar. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.