S-a schimbat schimbarea. Transportul metropolitan ajunge astăzi în Râșnov, Codlea, Prejmer și Feldioara

După ce ieri, reprezentanții primăriilor Codlea și Râșnov anunțau că transportul metropolitan nu se va extinde în 23 decembrie, în această dimineață lucrurile s-au schimbat. Anunțul a fost făcut de Primăria Brașov, după ce primarul George Scripcaru a avut o întâlnire cu reprezentanții autorităților publice locale din Codlea, reprezentată de viceprimarul Erwin Albu, Râșnov, prin primarul Liviu Butnariu, Feldioara, reprezentată de primarul Sorin Taus și din comuna Prejmer, reprezentată de primarul Șerban Todorică. La întâlnire au mai participat directorul Asociației Metropolitană pentru Dezvoltarea Durabilă a Transportului Public Brașov, Aurelian Danu, și directorul RATBV, George Cornea. 

Am fixat toate detaliile, inclusiv cele financiare, astfel că din această seară, începând cu ora 18.00, operatorul de transport RATBV va începe primele curse spre aceste localități, care se adaugă celorlalte 4 localități unde deja RATBV asigură acest tip de transport: Cristian, Ghimbav, Sânpetru și Bod. În timpul întâlniri am discutat cu domnii primari și domnul viceprimar despre posibilitatea ca pentru anumite categorii de cetățeni din aceste localități să se identifice soluții de acordarea a unor subvenții, de exemplu pentru elevi. Este un efort important pentru municipalitate, dar sper ca toate aceste măsuri să facă din Brașov un oraș cu un aer mai curat”, a declarat primarul George Scripcaru, la finalul întâlnirii.

Care sunt cele patru trasee metropolitane 

Linia 120: Brașov (Stad. Municipal) – Cristian – Râșnov. Prima cursă va pleca astăzi, de la Stadionul Municipal, la ora 18.20.

Linia 220: Brașov (Stad. Municipal) – Codlea Nord. Prima cursă va pleca astăzi, de la Stadionul Municipal, la ora 18.35.

Linia 310: Brașov (Stad. Municipal) – Feldioara – Rotbav. Prima cursă va pleca astăzi, de la Stadionul Municipal, la ora 18.00.

Linia 520: Brașov (Triaj) – Prejmer – Lunca Câlnicului (pentru localnici ,,Vizaviu”). Prima cursă va pleca astăzi, de la Terminalul RAT Triaj, la ora 18.05.Important: Linia 120 înlocuiește actuala linie 110 (Brașov – Cristian), iar locuitorii din Cristian trebuie să verifice orarul de circulație și să utilizeze titlurile de călătorie specifice pentru comuna Cristian (din portofel electronic se debitează valoarea pentru Râșnov, 5 lei/călătorie). De menționat că pentru toate cele 4 trasee se pot achiziționa călătorii și prin aplicația 24 Pay. Bilete de hârtie se vor putea procura și de la șoferii acestor linii.

Valoare bilete:

Brașov – Râșnov: 5 lei.

Brașov – Codlea Nord: 5 lei.

Brașov – Feldioara: 6 lei.

Brașov – Prejmer: 6 lei.Carduri încărcate cu abonamente sau călătorii se vor putea procura numai de la chioșcurile RATBV (de ex. la Terminalele Stadionul Municipal și Triaj). începând cu data de 24 decembrie.

Parametrii trasee:

Linia Lungime traseu Durata Cursei Frecventa Luni-Vineri (ore varf) Frecventa Sambata-Duminica
120 – Rasnov 30,3 km 80 min. 40 min. 90 min.
220 – Codlea 26,2 km 70 min. 35 min. 70 – 120 min.
310 – Feldioara 46,6 km 120 min. 60 min. 120 min.
520 – Prejmer 36,5 80 min. 40 min. 40 – 80 min.

 

 

1 Comentariu

  1. e bine ca sa introdus iar linia 110 brasov cristian dar a pornit cu stangul iar ,de luni si pina vineri sunt numai 8 curse iar sambata si duminica niciunsa,trebuia sa lase si sambata si duminica curse pentru navetistii care lucreaza in ture in brasov.si pentru sch;2 nu exista nicio cursa de luni pina vineri.trebe neaparat introduse unele curse din cristian la brasov la orele 13 si 30 si 14 si 10 minutesi din brasov la cristian la orele 14 si 16 .va multumesc.ionica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.