Secretar de stat la Ministerul Culturii, de pe scena Operei Brașov

Cosmin Marcovici, solist invitat al Operei Brașov, a fost numit miercuri în funcția de secretar de stat la Ministerul Culturii. Pe scena brașoveană, el va putea fi văzut 13 și 15 decembrie, cu spectacolul „Liliacul“.



Cosmin Marcovici, de la Opera Naţională din iaşi,  este un invitat devenit o obișnuință pentru publicul brașovean, care l-a îndrăgit imediat, fiind asimilat ca un solist „de-al casei”.

Această scenă este foarte apropiată sufletului meu și îi datorez foarte mult acestui teatru”, mărturisește Cosmin Marcovici despre Opera Brașov.

Aici l-ați putut urmări în numeroase roluri: Mario Cavaradossi – „Tosca” de G. Puccini, Pinkerton – „Madama Butterfly”, tot de G. Puccini, Contele Almaviva – „Bărbierul din Sevilla” de G. Rossini, Turiddu – „Cavalleria Rusticana” de P. Mascagni, Hoffmann – „Povestirile lui Hoffmann” de J. Offenbach, Edwin – „Silvia” și Tassilo – „Contesa Maritza” de E. Kálmán. La sfârșitul acestei săptămâni, va interpreta unul dintre rolurile sale preferate, Gabriel Eisenstein, din spumoasa operetă „Liliacul” de Johann Strauss – fiul: „Vor fi două distribuții, foarte colorate, cu artiști consacrați ai Operei Brașov, ai Operei Naționale Române Iași – soprana Ana-Maria Donose și ai Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța – binecunoscuta artistă Daniela Vlădescu. Garantez reușita acestor spectacole pentru că este o montare foarte frumoasă, este un spectacol vesel și sunt convins că oamenii îl vor primi cu brațele deschise”.

 „Voi susține orice proiect care va lumina mințile oamenilor”, a fost scurta declarație a noului secretar de stat, aflat la Brașov, cu prilejul desemnării sale.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.