Veștea și Scripcaru s-au întors de la București cu o promisiune de la Ministerul Sănătății

După ce a fost vineri la București, alături de primarul Brașovului, George Scripcaru, președintele Consiliului Județean, Adrian Veștea, anunță că a obținut, din partea ministrului SĂnătății, o promisiune că va relua procedura de transparență pentru ordinul de care depinde înaintarea proiectului spitalului regional de la Bartolomeu. 

Adrian Veștea a declarat miercuri că de la ministrul Sănătății Victor Costache a obținut promisiunea că Ordinul privind arondarea județelor la viitorul spital regional de la Brașov va fi relansat în dezbatere publică „în cel mai scurt timp“. Presedintele CJ spune că este posibil ca documentul să fie relansat săptamâna viitoare. 

Totuși, președintele CJ nu are un termen exact în care s-ar putea întâmpla acest lucru.

„Am fost vineri la Ministerul Sănătății și am vorbit despre punerea în transparență a ordinului. Domnul ministru ne-a asigurat că acel ordin va fi dat în perioada următoare și că le-a dat sarcină colegilor să se organizeze în acest sens. Noi i-am asigurat, la rândul nostrum, că din punct de vedere al arondării, Harghita și Covasna oricum sunt deservite de spitalle din Brașov pentru cazuri mai complexe și multe dintre problemele de acolo ajung aici“, a declarat Adrian Veștea, președintele Consiliului Județean Brașov.

Reamintim că înainte de căderea Guvernului Dăncilă, fostul ministru al Sănătății, Sorina Pintea a lansat în transparență ordinul de arondare a județelor, la spitalele de rang regional. Proiectul de Ordin de Ministru lua în calcul modificarea documentului existent, prin arondarea județelor Brașov, Harghita și Covasna la viitorul Spital regional Brașov. Imediat după instalarea Guvernului Orban, noul ministru al Sănătății, Victor Costache, a retras din procedura de transparență acest proiect. Premierul Ludovic Orban a explicat că aceasta a fost o decizie la nivel central care a avut în vedere toate documentele lansate în transparență, de Guvernul Dăncilă, pe ultima sută de metri.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.