FOTO. Unitate de Primiri Urgențe de 5 stele, inaugurată azi la Spitalul de Copii Brașov. UPU are mai multe spații noi, printre care izolator și cameră de resuscitare

Spitalul Clinic de Copii Brașov își primește de azi pacienții într-o Unitate de Primiri Urgențe de cinci stele. De azi, UPU a spitalului funcționează în forma extinsă și modernizată, după o investiție de 569.512 lei, din fonduri alocate de Consiliul Județean. 

Inițial, suprafața UPU era de 250 de metri pătrați, iar după reorganizarea spațiilor, aceasta a fost mărită la 380 de metri pătrați. Au fost extinse spațiul pentru primirea și triajul pacienților dar și cel destinat părinților care își așteaptă copiii, având în vedere că zilnic aici ajung, în medie 120 de pacienți.

De asemenea, a fost amenajată corespunzător camera de resuscitare din UPU și a fost înființat și amenajat un izolator, sub forma unui salon cu baie, pentru cazurile contagioase. A mai fost creat un spațiu destinat formării și instruirii personalului, iar numărul grupurilor sanitare  a crescut de la unul la trei.

Dotările existente în UPU au rămas aceleași, dar conform listei de investiții pe care conducerea spitalului a pregătit-o pentru 2020, se are în vedere acjiziția unui computer tomograf, a unui ecograf și a unor tărgi medicale. 

„Lucrările realizate în UPU erau vitale pentru asigurarea condițiilor optime de intervenție și salvare a vieții micuților pacienți. Să nu uităm că UPU a fost înființată în 2007, fiind una dintre cele patru unități cu profil pediatric din țară și totodată una dintre cele mai importante“, a declarat dr. Liviu Munteanu, directorul medical al Spitalului CLinic de Copii Brașov. 

Spitalul deservește județele Brașov, Harghita și Covasna însă primește și cazuri din restul țării, dat fiind că Brașovul este un important punct turistic. 

Lucrările de extindere și modernizare a Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic de Copii Brașov au fost executate de SC Indfloor Mureș și au constat, printre altele, în înlocuirea instalațiilor electrice, a rampei de fluide medicale și a instalațiilor sanitare, în aplicarea tapetului PVC tip tarket și montarea pardoselii din materiale plastice cu covor din policlorură de vinil. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.