Hidro-Sal și Fin-Eco, chemați „la împăcare” de prefect. Cătălin Văsii a mediat conflictul dintre părți, după ce operatorului de deșeuri i s-a restricționat accesul la platforma de gunoi

Hidro-Sal Com şi Fin-Eco SA, operatorul singurului depozit ecologic de deşeuri din judeţ, au fost chemaţi „la împăcare“ de prefectul judeţului Braşov, Cătălin Văsii. Întâlnirea mediată de prefect a avut loc ieri, iar la ea au participat reprezentanţii celor două societăţi comerciale cu profil de salubriare, reprezentanţi ai Gărzii de Mediu, precum şi primarii din Hărman, Teliu, Vama Buzăului şi administratorul public al comunei Prejmer.



Fin-Eco a restricţionat accesul Hidro-Sal la groapa de gunoi

Operatorul de salubrizare Hidro-Sal, care are ca asociaţi UAT-urile Prejmer, Vama Buzăului, Hărman şi Teliu, a sesizat Instituţiei Prefectului faptul că Fin-Eco i-a restricţionat accesul la depozitul de deşeuri. La rândul său, Fin-Eco acuză existenţa unor restanţe la plată din partea Hidro-Sal. „Problema este că, practic, există un cerc vicios: cetăţenii plătesc cu întârziere taxa de salubritate către primării, primăriile plătesc, la rândul lor, cu întârziere, către Hidro-Sal, iar aceasta acumulează restanţe la Fin-Eco. În orice caz, restricţionarea accesului operatorului de salubritate la depozitului de deşeuri nu rezolvă problema, ci, dimpotrivă, creează una gravă, de mediu, afectând mai multe comunităţi din judeţ. Acesta este motivul care m-a determinat să încerc o mediere între părţi. Soluţia pe care am propus-o şi care a fost agreată de cei doi operatori, precum şi de reprezentanţii celor patru UAT-uri este ca Hidro-Sal să achite debitul imediat ce i se deblochează contul, având disponibilă suma după ce primăriile au virat banii la finele lunii decembrie, iar Fin-Eco să-i permită accesul la depozitul de deşeuri“, a explicat prefectul Cătălin Văsii.



Ulterior, va avea loc o nouă întâlnire a conducerilor celor două societăţi şi a primarilor din cele patru comune, pentru a identifica o soluţie pe termen lung pentru a rezolva problema, astfel încât să se evite în viitor o situaţie similară, care să afecteze cetăţenii şi mediul, a mai spus prefectul. Operatorul de salubritate din Prejmer, Teliu şi Vama Buzăului a mai adunat datorii către firma care gestionează groapa de gunoi, însă aceasta din urmă a decis să îi acorde atunci răgazul necesar.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.