Pacient grav, care nu a mai avut loc la Clinica Marelui Ars de la Iași, preluat de Spitalul Clinic Județean Brașov

Un pacient cu arsuri grave a ajuns duminică la Secția de Chirurgie Plastică a Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov, pe unul dintre paturile alocate marilor arși, în compartimentul amenajat aici. 

Acesta este unul dintre cei doi pacienți care trebuiau internați inițial la Clinica Marelui Ars de la Iași, care însă nu a putut pune la dispoziție un pat, fiind 100% ocupată. Astfel, elicopterele SMURD au preluat cei doi pacienți și i-au dus la București, respectiv la Brașov, pentru a fi îngrijiți.



Pacientul adus la Brașov va fi tratat în compartimentul pentru mari arși, din secția de Chirurgie Plastică și Reconstructivă, condusă de dr. Dan Grigorescu. Compartimentul a  fost amenajat după incindentul de la Colectiv, prin eforturile dr. Grigorescu, care a reușit să atragă mai multe sponsorizări pentru dotare și amenajări. Compartimentul are două paturi izolate, fiecare cu câte un salon. Compartimentul a fost pus în funcțiune la începutul anului trecut.  

Cei doi pacienși transferați la Brașov și București vin de la Vaslui. Potrivit medicului Diana Cimpoieșu, de la SMURD Iași, este vorba despre un bărbat de 73 de ani și o femeie de 47 de ani, cu arsuri de peste 20% din corp, au fost transferați la clinicile de mare ars din Brașov, respectiv București”

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.