Trei elevi de la Colegiul Național „Andrei Șaguna“ au fost admiși la Oxford din anul școlar 2020 – 2021

Trei elevi de la Colegiul Național „Andrei Șaguna“ vor învăța din următorul an școlar la Oxford, în Marea Britanie.

Anunțul a fost făcut chiar de unitatea de învățământ din Brașov, într-o postarea pe pagia oficială de Facebook. Cei trei elevi de clasa a XII-a care au aplicat pentru prestigioasa Universitate Oxford și au și trecut de rigorile selecției sunt Ovidiu Antal, Ana Ciupală și Andrei Taropa, care vor studia Inginerie, Matematică si Fizică.

Cei trei elevi de clasa a XII-a de la „Șaguna“ sunt obișnuiți ai concursurilor naționale și internaționale. Ana Ciupală este medaliată la olimpiada națională de matematică în ultimii doi ani, iar Andrei Taropa și Ovidiu Antal, sunt olimpici naționali la fizică.



 

Pentru a ajunge studenți cu acte în regulă la Oxford, cei trei „șaguniști“ mai au de trecut un hop, care probabil nu le va crea mari probleme. Ei trebuie să treacă examenul de Bacalaureat, obținând o notă mai mare de 9,5 la Matematică și Fizică și peste 9,00 la Limba Română.

Deși  nu este prima dată când absolvenți de la „Șaguna” sunt acceptați la universități importante ale lumii, este totuși prima dată când trei absolvenți din aceeași generație ajung la Oxford.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.