Un nou termen. Complexul cultural al copiilor, de la fostul Cinema Modern, va fi gata în această lună

Cinematograful Modern, de pe bulevardul Grivciței ar putea fi gata la fârșitul lunii ianuarie, după mai multe luni de reparații și consolidări. Lucrările, care au costat aproape 4,7 milioane lei cu TVA inclus sunt aproape finalizate la interior, după cum a declarat purtătorul de cuvânt al primăriei Brașov, Sorin Toarcea.  La ultima vizită în teren, de toamna trecută, primarul George Scripcaru estima că șantierul ar putea fi închis la finalul lunii decembrie. 



În prezent, lucrările de la sala mică a viitorului cinematograf sunt aproape finalizate, lucrându-se acum la montarea mochetei.

„La sala mică s-au montat proiectoarele, s-a făcut scena și s-a pus ecranul. Se lucrează acum la montarea mochetei, iar după ce va fi gata și sala mare, în ambele se vor monta scaunele, care sunt deja achiziționate“, a precizat Sorin Toarcea.

La sala mare, acum se fac lucrările finale de izolație cu vată mineral, în partea din spate a clădirii și urmează să se monteze plăcile HP, iar apoi mocheta. „Estimăm că lucrările pot fi gata la sfârșitul lunii ianuarie, la interior. Se va mai lucra apoi la fațada dinspre stradă, unde mai sunt de montat același tip de plăci de construcție“, a mai spus Toarcea.



 

Lucrările care se fac la cinematograful Modern presupun o reparaţie capitală a întregii clădiri, cu refuncţionalizarea acesteia în vederea păstrării a două săli de cinematograf pentru proiecţii de film şi realizarea unor spectacole festive destinate copiilor. Sala în care până la închiderea clădirii a funcţionat un club de noapte va fi reamenajată ca sală de spectacole şi proiecţie film, cu o capacitate de maximum 114 locuri. De asemenea, sala mare (fosta sală cu 350 locuri) se va amenaja ca spaţiu de spectacole şi proiecţie film cu o capacitate de maximum 191 de locuri. În fosta sală de 100 locuri se va amenaja un spaţiu cu destinaţia de vestiar pentru copii, iar în fosta zonă a ecranului va fi amenajat un spaţiu unde va sta centrala termică a clădirii. Lucrările de reparaţii capitale şi reamenajare a fostului cinematograf Modern au fost contractate în iunie 2018 de către asocierea formată din SC Deanda Prim Invest SRL-D (lider de asociere), SC Construcţii Industriale Civile SRL şi SC Damelectroterm VB SRL, valoarea investiţiei ridicându-se la 4,969 milioane lei cu TVA inclus.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.