VIDEO. Autoritățile nu au reușit nici după 12 ore să intre în casa din Ghimbav, în care s-a baricadat mama cu copilul ei. Ce spun reprezentanții DGASPC

Reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și pentru Protecția Copilului (DGASPC) Brașov, polițiștii și jandarmii nu au reușit nici după mai bine de 12 ore să intre în casa din Ghimbav unde o femeie s-a „baricadat” cu copilul ei de șase ani și jumătate.  Încă de luni, din jurul orei 10,30, reprezentanții DGASPC, împreună cu polițiștii, jandarmii, o Ambulanță, un negociator, împreună cu tatăl copilului, un cetățean italian, au mers la Ghimbav, pentru a încerca să rezolve criza, însă, fără succes.    

UPDATE: În jurul orei 2.00 noaptea, autoritățile au reușit să preia copilul din casă după mai bine de 15 ore de negocieri, iar la aproape o oră după a fost scoasă din casă și femeia, care a fost preluată de o ambulanță. 



Singurul care a reușit să intre în casă a fost tatăl copilului, un cetățean italian care a venit la Ghimbav, chemat de familia femeii, pentru a încerca să rezolve situația care se pare, exista de mai multă vreme.

Luni seara, în Ghimbav a venit și reprezentantul DGASPC, Mihai Priboi, care a monitorizat, atât cât s-a putut, situația. De altfel, el a precizat că minorul a avut în permanență apă și hrană, asigurate de tatăl mamei. „Hrana și apa au fost asigurate zilnic de către tatăl mamei”, a explicat Priboi. 

„În momentul de față nu știm ce se întâmplă în respectiva încăpere. Este o situație deosebită. De 12 ore nu am reușit să luăm legătura cu copilul, iar pentru a încerca să se se rezolve situația de criză sunt aici reprezentanții mai multor instituții”, a mai spus Mihai Priboi. Acesta explicat că  ușa era încuiată, iar reprezentanților DGASPC nu li s-a permis accesul în încăpere, fără, însă, a oferi mai multe detalii.

 

 „Toate detaliile le veți primi după ce ce finalizează ancheta. Nu vă pot oferi mai mut detalii în acest moment (…) De asemenea, eventualele traume ale copilului vor fi stabilite în urma unor evaluări”, le-a spus el jurnaliștilor.  

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.