Chiar dacă și-a anunțat deschiderea în 1 mai, Mall-ului AFI Brașov îi lipsește o autorizație de construire

Chiar dacă nu are o autorizație de construire pentru modificarea proiectului inițial, dezvoltatorul AFI Mall din Centrul Civic al Brașovului a anunțat că va deschide complexul comercial în 1 mai 2020. Autorizația aflată încă pe traseul procedural este una pentru schimbarea proiectului inițial, în sensul modificării unor fațade, dar și al transformării unui etaj al parcării supraterane în zonă comercială. 



Intenția de a modifica proiectul inițial a fost anunțată de dezvoltator încă din luna iulie a anului trecut, când a obținut un certificat de urbanism de la Primăria Brașov, document în baza căruia nu se pot executa lucrări. 

Purtătorul de cuvânt ala Primăriei Brașov, Sorin Toarcea, a declarat că „cei de la AFI au depus documentația pentru autorizația de construire, în acest moment se analizează această documentație. Primăria Brașov nu va autoriza aceste modificări dacă presupun reducerea numărului de locuri de parcare, față de numărul celor aprobate prin autorizația inițială”.



Pentru modificarea proiectului inițial a fost depusă documentația și la Agenția pentru Protecția Mediului Brașov. În documentația depusă la APM Brașov se arată că la Centrul comercial se schimbă configurațiile și materialele tuturor fațadelor clădirii parcajului suprateran multietajat.

De asemenea, investitorul propune reducerea cu un nivel a construcției parcajului suprateran multietajat, de la regimul de înălțime autorizat S+P+6 E la S+P+5E și extinderea, prin supraetajare a zonei comerciale insulare centrale.  Conform noilor planuri,  la parcajul multietajat va beneficia de 1.447 de  locuri de parcare, dintre care 735 vor fi în subteran (la cota minus 3,74 m) și 712 în suprateran (etaj 2 – 109 locuri, etaj 3 – 115 locuri, etaj 4 – 148 locuri, etaj 5 – 144 locuri, terasă – 196 locuri). De asemenea, la nivelul 2 al subsolului sunt prevăzute 3 locuri pentru camioane, astfel că se ajunge la un total de 1.450. În documentație se arată că la etajul 1 va fi un spațiu pentru parcarea mașinilor de curățenie. 



În anul 2017, când a deschis centrul comercial,  dezvoltatorul complexului comercial AFI a anunțat că acest centru va dispune de 1.700 de locuri de parcare, dar și de o terasă de 3.500 mp. Practic, pentru a obține autorizația de construire, AFI Brașov trebuie să mai aibă, pe undeva, încă 250 de locuri de parcare. Nu este exclus ca cele 250 de locuri de parcare să fie trasate pe arterele rutiere din incinta complexului comercial. 

  

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.