Incident la Școala nr. 11 din Brașov. Mai mulți elevi acuză arsuri și usturimi la ochi, din cauza unei lămpi cu ultraviolete

Mai mulți elevi de la Scoala gimnazială nr. 11 au ajuns ieri acasă cu dureri de cap, dureri de ochi și iritații. Copiii sunt în clasa VI-a și ar fi fost expuși la lampă cu ultraviolete, uitată în funcțiune când copiii nu purtau echipament de protecție. Unii părinți spun că elevii ar fi stat cam două ore cu lampa în funcțiune, în apropierea lor. La 14,00 m-am dus să-mi iau copilul de la școală. Pe la 15,00 fetița s-a plâns de dureri la ochi. Am fost la un cabinet oftalmologic unde ni s-a spus că este vorba despre arsuri. Imediat după ce am fost la cabinet, a apărut scris și pe grupul școlii că mai mulți copii au avut probleme la ochi, au lăcrimat, i-a usturat sau li s-a înroșit fața. Se pare că lampa respectivă ar fi fost lăsată în clasa cu elevi vreo 2 ore. Știu că se folosește, dar nu în prezența persoanelor. Peste 20 de copii au avut probleme din ce am discutat cu alți părinți. Am sunat la secretariat, dar nimeni nu știa nimic despre ce s-a întamplat, nicio explicație”, a spus unul dintre părinți.

Pe copil îl dor foarte tare ochii, nu îi poate ține nici închiși, nici deschiși. Și capul îl doare. Stă cu comprese și picături. Are mâine programare la oftalmologie, a povestit alt părinte pe grupul părinților.Din primele date ar fi vorba de aproximativ 20 de elevi de clasa a VI-a, care au acuzat diferite dureri și iritații, unii dintre ei ajungând deja pentru consultații la secția de Oftalmologie.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.