DGASPC Brașov selectează persoane care vor să fie asistent maternal. Ce condiții trebuie să indeplinească cei interesați?

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Brașov selectează în vederea atestării si angajării persoane dornice de a profesa ca asistenți maternali profesioniști.

Pentru a fi atestată ca asistent maternal profesionist, o persoană trebuie să îndeplinească următoarele condiții minime:

1. să aibă disponibilitate şi capacitate de a primi în plasament unul sau doi copii;
2. să nu aibă copii în îngrijire mai mici de 3 ani;
3. să dispună de spațiu care să acopere necesităţile de odihnă şi de educaţie ale utilizatorilor;
4. să aibă venituri suficiente pentru a asigura un trai decent întregii familia;
5. să aibă o stare de sănătate bună;
6. să aibă o experiență anterioară cu proprii copii sau experiență în ocrotirea altor copii, batrâni, bolnavi, persoane cu nevoi speciale (încadrate în grad de handicap). Să deţină cunoştinţe teoretice şi practice de bază despre îngrijirea, educarea şi socializarea copiilor.

NU poate fi atestată ca asistent maternal profesionist persoana care:

1. a suferit o condamnare prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă, pentru săvârşirea cu intenţie a unei infracţiuni;
2. părintele decăzut din drepturile părinteşti sau cel al cărui copil a fost declarat abandonat prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă;
3. persoana care suferă de boli cronice transmisibile;
4. persoana care este rudă cu copilul pe care ar trebui să îl primească în plasament sau care are copii sau rude până la gradul IV pentru care instanţa sau CPC a luat o măsură de ocrotire.

Pentru a putea ocupa un post ca asistent maternal profesionist o persoană trebuie:

* să parcurgă împreună cu întreaga familie, etapa de evaluare psiho-socială, în vederea atestării ca asistent maternal profesionist;
* să participe la un curs de formare profesională, organizat gratuit, în cadrul DGASPC;
* să obțină atestatul de asistent maternal profesionist;

Asistentul maternal profesionist este persoana atestată, de către Comisia pentru Protecția Copilului, care asigură prin activitatea pe care o desfăşoară, la domiciliul său, creşterea, îngrijirea şi educarea copiilor pe care îi primeşte în plasament.

Informații suplimentare referitoare la derularea procesului de selecție se pot obține la sediul DGASPC Brașov, str. Iuliu Maniu nr. 6, la Serviciul Management de Caz Alternative Familiale, la numărul de telefon 0729.499317 sau prin email: smc3@dgaspcbv.ro.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.