Harta electronică a „ecoinsulelor” de reciclare a devenit funcțională. Reciclarea de la blocuri se face prin 114 platforme

În acest an în cartierele din municipiul Brașov vor mai apărea 35 de ecoinsule cu recipienți tip clopot, pentru colectarea  separată a deșeurilor de hartie, plastic și sticlă, și alte 30 de sisteme de colectare deșeuri reciclabile cu acces controlat, la fel ca cele din Răcădău și Scriitorilor. 

Pentru cele 30 de sisteme cu acces controlat, în bugetul din acest an al municipiului Brașov sunt prinse 5 milioane de lei, iar reprezentanții serviciului de salubritate spun că imediat după aprobare, vor face comanda. Conform acordului cadru valabil pe cinci ani, comanda va fi livrată în maxim 60 de zile.

 

„Noile sisteme de colectare a deșeurilor vor fi amenajate în cartiere, în apropierea unor unități de învățământ, astfel încâtnt să le deservească și pe acestea, și să fie un model de urmat pentru elevi, iar pe de altă parte, să poată fi accesate și de locuitorii din cartiere“, a declarat primarul municipiului Brașov, George Scripcaru.

În acest moment, colectarea deșeurilor reciclabile de la blocuri se face prin intermediul a 114 ecoinsule, dotate cu recipienți de colectare pentru fiecare fracție reciclabilă șiprin  intermediul  a două ecoinsule cu acces controlat, amenajate de anul trecut în Răcădău și Scriitorilor.

Pentru a veni în scrijinul cetățenilor care vor să recicleze deșeurile, cei doi operatori de salubritate din municipiul Brașov, Comprest SA și Brai-Cata SRL, au creat o hartă electronică ce arată locul și tipul zonelor de colectare a deșeurilor reciclabile în cartierele de blocuri din municipiul Brașov. Această hartă poate fi consultată pe portalul Primăriei Brașov și pe site-ul celor două firme. Totodată, zilele acestea a fost lansată o campanie de informare, astfel încât brașovenii să știe modul în care se colectează deșeurile reciclabile, zilele în care se ridică acestea, atât la case, cât și de la ecoinsule și ce tipuri de deșeuri reciclabile se colectează.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.