Doi operatori rău-platnici au porțile închise la rampa ecologică de lângă Brașov. Grămezile de gunoi cresc în curțile celor două firme

Firma care administrează depozitul ecologic de deșeuri de lângă Brașov a „închis porțile rampei” pentru doi operatori de salubritate, respectiv Hidrosal și Brai Cata, din cauza datoriilor acumulate de acestea. 
 
 
Astfel, firma Brai Cata, care ridică deșeurile menajere din mai multe cariere ale municipiului Brașov, nu a mai făcut plăți din luna august și are o datorie de aproximativ 900.000 lei, motiv pentru care, din 14 octombrie nu mai poate depune gunoiul la rampa ecologică. 
 
Celălalt operator cu probleme, Hidrosal Prejmer, are o datorie de 170.000 lei, iar ultima plată a făcut-o în luna iunie. Acest operator nu poate depune gunoiul din 3 septembrie, iar de atunci, deșeurile sunt adunate în curtea stației de sortare de la Prejmer, iar grămada crește pe zi ce trece. Hidrosal ridică deșeurile menajere din comunele Vama Buzăului, Teliu, Bunești, Prejmer și Hărman. 
 
Nu este pentru prima oară când cei doi operatori nu pot depune deșeurile la groapă și, de fiecare dată, acest lucru s-a întâmplat din cauza facturilor neachitate. De altfel, cei doi operatori au fost amendați de Garda de Mediu, iar reprezentanții acestei instituții au declarat că vor face verificări și în perioada următoare. 
 
Hidrosal: „Nu putem lăsa gunoiul în stradă”
 
 
 Pe de altă parte, Victor Faur, directorul Hidrosal, susține are de încasat de la primării o sumă dublă față de cea pe care trebuie să o plătescă administratorului rampei ecologice. 
 
„Anul acesta a fost instituită acea taxă «de economie circulară», iar bugetele locale au fost aprobate cu mare întârziere, astfel că au apărut probleme în ceea ce priveşte plăţile. Eu consider ca fiind abuziv comportamentul administratorului depozitului de deşeuri. Dacă nu plăteşti facturile în 30 de zile îţi pune interdicţie de a mai depune deşeurile la depozit. Dacă şi noi am fi tratat această problemă numai din punct de vedere economic am fi putut sista ridicarea deşeurilor de la populaţie, pentru că legislaţia ne dă acest drept, dar nu am făcut acest lucru, pentru că nu putem lăsa gunoiul în stradă. Cred că şi administratorul depozitului de deşeuri ar trebui să ne perceapă ca pe nişte parteneri pe termen lung, având în vedere că  pe parcursul a 12 luni noi le plătim aproximativ un milion de lei”, a declarat reprezentantul Hidrosal. 
 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.