Opinia Agenției de Dezvoltare Regională Centru. De ce este Brașovul pe podiumul orașelor poluate

În comunicatul prin care a anunțat semnarea contratului de finanțare cu Primăria Brașov pentru cumpărarea a 25 de troleibuze și a 10 autobuze hibrid cu bani europeni, Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Centru a amintit și faptul că „municipiul Brașov este unul dintre cele 3 orașe românești indicate de Comisia Europeană pentru valorile ridicate de poluare a aerului provenită din traficul auto”. 

De asemenea, reprezentanții ADR Centru au explicat și de ce Brașovul este unul dintre cele mai poluate orașe din România: „Această situație este cauzată de nivelurile ridicate de trafic și de viteza scăzută  de deplasare, dezvoltarea unor zone noi urbane cu mari probleme de accesibilitate, ocuparea spațiilor pietonale de către autoturisme parcate, lipsa  pistelor de biciclete, lipsa unor sisteme de management al parcărilor publice”. 

De altfel, pentru a mai rezolva această situație, municipiul Brașov are din anul 2018 un plan de îmbunătățire a calității aerului, care include măsuri ce trebuie implementate până în anul 2023. Ba mai mult, acest plan a fost necesar și pentru accesarea fondurilor europene și guvernamentale pentru achiziția de mijloace de transport nepoluante. 

Pe de altă parte, referitor la faptul că orașul a fost inclus în „Top 3 orașe poluate”, primarul Brașovului a declarat de mai multe ori că acest lucru s-a întâmplat pentru că Brașovul a acceptat să facă parte dintr-un program de monitorizare a calității aerului, lucru pe care nu l-au acceptat alte municipii. De asemenea, în ultima perioadă, la sediul Primăriei a fost instalat un senzor de monitorizare a aerului, iar primarul a precizat că datele oferite de acest dispozitiv indică faptul că poluarea din zona monitorizată nu este chiar atât de mare pe cât se vehiculează în spațiul public. 

 

1 Comentariu

  1. Adevărul e că poți să-i arăți acestui primmar penal chiar și o listă cu o mie de brașoveni morți pe an din cauza poluării, căci el va răspunde cu binecunoscutul lui tupeu că la Ploiești sunt și mai mulți. Și dacă nu recunoaște realitatea urmărilor politicii lui dezastruoase de 16 ani, e fiindcă nici nu poate, fiind obligat de cei de la centru ce „stau cu curul pe dosarele lui” (cf. Laura Kovesi) să cotizeze lunar la Cotroceni și să continue să fure din dealurile și spațiile verzi rămase pe care deja le-a împuținat cu 60%. Punct.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.