Trei școli din județul Brașov au fost închise, din cauza condițiilor meteo. 132 de elevi, afectați de această măsură

Ministerul Educației și Cercetării a anunțat în această dimineață că trei unități de învățământ din județul Brașov și-au închis porțile, din cauza condițiilor meteo care le-a îngreunat elevilor accesul spre școală. 

Potrivit anunțului făcut de MEC, unitățile școlare din localitățile Cincu, Vlădeni și Arini, din județul Brașov,  au astăzi cursurile suspendate, 132 de elevi fiind afectați de această măsură. 

Județul Brașov se află parțial sub cod roșu de vânt puternic și sub cod portocaliu. În această dimineață, vântul puternic a prăbușit arbori pe calea ferată, în zona Predeal – Timișul de Jos, pe DN1, în zona Timișul de Sus, dar și pe mai multe străzi din municipiul Brașov. Tot în municipiu, pe str. 13 Decembrie, o parte din izolația unui bloc a fost luată de vânt, iar pe bulevardul Gării, un panou publicitar a ajuns în mijlocul sensului giratoriu.  

Potrivi unei avertizări a ANM, de la ora 9.00 până la ora 18.00, zona de munte din 14 judeţe se află până luni sub avertizare Cod roşu de vânt puternic, care va bate la rafale cu peste 140 – 180 km/h, potrivit Administraţiei Naţionale Meteorologie.

Judeţele vizate de această atenţionare sunt, pe lângă Brașov, și Caraş-Severin, Hunedoara, Alba, Sibiu, Covasna, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Vâlcea, Gorj şi Mehedinţi.

De asemenea, tot până luni seara, la ora 18:00, mai mult de jumătate din ţară, zona de centru şi nord, se află sub Cod portocaliu de intensificări susţinute ale vântului, vizate fiind Moldova, Transilvania, Maramureş, nordul Crişanei şi al Dobrogei. Astfel, în intervalul menţionat, vântul va avea intensificări susţinute în prima parte a zilei de luni (24 februarie) în nordul Crişanei, Transilvania şi Maramureş, cu viteze de 80 – 95 km/h, iar mai ales pe parcursul zilei de luni, în Moldova şi în nordul Dobrogei, temporar cu peste 90 – 100 km/h.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.