186 de cazuri noi de îmbolnăvire cu coronavirus, confirmate în ultimele 24 de ore. Iohannis: „Am decis să folosim și armata“

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 186 denoi cazuri de îmbolnăvire, anunță DSP Brașov. Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 4 ani și 85 de ani, însă autoritățile evită să spună în ce județe s-au înregistrat noile cazuri. 

„La ATI, în acest moment, sunt internați 16pacienți, din care 6 în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienți este bună, staționară. Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 5.515 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 83.970 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 12.624 de teste, din care 461 în unități medicale private“, a transmis Grupul de comunicare strategică. 

Pe de altă parte, într-o declarație făcută la ora 13.15, președintele Klaus Iohannis a spus că recomandările făcute în urmă cu două zile, în ordonanța militară, se tranformă de acum în obligativitate și că va apela la armată, în acest sens. 

„Se vor introduce noi restricții de circulaței, ce a fost până acum o recomandare devine o obligație, după principiul stăm acasă, oamenii pot ieși să meargă la serviciu, pentru cumpărături de alimente“, a spus Iohannis. O nouă restricție vizează persoanele peste 65 de ani, care vor trebui „să stea practic tot timpul acasă”, a spus șeful statului.

 

Președintele a precizat în discursul său că se introduc, de acum, și măsuri de supraveghere electronică pentru persoanele în izolare. 

„Am decis să folosim și armata. Va pune la dispoziție personal care va suplimenta forțele de ordine publică, jandarmerie și poliție. (…) Pentru a proteja persoanele peste 65 de ani, se introduc restricții speciale. Vor trebui să stea practic tot timpul acasă. Aceste restricții vor fi prelucrate azi într-o ordonanță militară care se va finaliza până la sfârșitul acestei zile, intră în vigoare de mâine“, a precizat președintele. 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.