Al 8-lea caz de infecție cu coronavirus, confirmat în Romania: un bărbat de 51 de ani, recent întors din Italia

Al 8-lea caz de infecție cu noul coronavirus a fost confirmat vineri în România: este vorba despre un bărbat de 51 ani din Olt, care s-a întors din Italia. El a călătorit pe drumul dinspre Italia în același autocar cu bărbatul de 71 de ani din Suceava diagnosticat în urmă cu două zile cu coronavirus, fiind contact direct al acestuia. Autoritățile anunțaseră inițial că este vorba despre o femeie de 51 de ani din Olt, iar ulterior au comunicat că este vorba despre un bărbat.

Bărbatul se află în acest moment în izolare la domiciliu și urmează să fie transportat la spitalul din Craiova, potrivit informațiilor transmise de Grupul de comunicare strategică privind coronavirusul în România.

Bărbatul de 51 de ani nu are simptome, dar testele de laborator au confirmat infecția cu virusul.

Cazuri de infectare cu coronavirus confirmate în România:

1. Primul caz de infectare cu coronavirus a fost confirmat în România pe 26 februarie. Este vorba de un tânăr de 25 de ani din Gorj, care intrase în contact cu un italian bolnav și care a fost declarat vindecat pe 29 februarie .

Cazurile 2 – 3 Pe 28 februarie, au fost confirmate alte două cazuri de infectare cu coronavirus în România . Este vorba despre o femeie de 38 de ani din Timișoara și un bărbat de 45 de ani din Maramureș. Ambii au călătorit recent în Italia. – declarată vindecată pe 5 martie.

4. Al patrulea caz de infecție cu coronavirus din România a fost confirmat pe 3 martie la Timișoara. Este vorba despre un bărbat de 47 de ani, care a călătorit în același avion cu femeia din Timișoara diagnosticată pe 28 februarie. – declarat vindecat pe 5 martie.

5. Pe 4 martie, a fost confirmat al cincilea caz de infectare cu coronavirus în România . Este vorba despre un adolescent de 16 ani, nepotul bărbatului de 47 de ani diagnosticat pe 3 martie cu infecție cu coronavirus.

6. Un al șaselea caz de infectare cu coronavirus a fost confirmat în România , pe 4 martie. Un bărbat de 71 de ani din Suceava, care s-a întors din Lombardia, Italia, în data de 28 februarie și se afla în autoizolare.

7. O colegă de clasă a tânărului de 16 ani din Timișoara a fost confirmată pozitiv cu coronavirus pe 5 martie, fiind al șaptelea caz din România.

8. Al 8-lea caz de infecție cu noul coronavirus a fost confirmat pe 6 martie: un bărbat de 51 ani din Olt, care s-a întors din Italia. El a călătorit în același autocar cu bărbatul de 71 de ani din Suceava diagnosticat în urmă cu două zile cu coronavirus.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.