Alexandru Rafila-Societatea de Microbiologie: „Tehnic nu este posibilă o testare în masă a bucureștenilor“

Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie spune că testarea în masă a bucureștenilor este imposibilă, din punct de vedre tehnic. Declarația lui Rafila vine după ce ministrul demisionar al Sănătății, Victor Costache, a declarat miercuri seara că Ministerul intenționează să facă o astfel de perațiune, similară celei din Coreea de Sud.

„Nu cunosc acest proiect (anunțat de Victor Costache privind testarea în masă – n.r.) ca să fac comentarii. Din punct de vedere tehnic nu este posibil. Și nu cred că este util pentru că dacă eu testez la un anumit moment nu înseamnă că nu se va îmbolnăvi în perioada imediat următoare. Această testare nu știu dacă ar avea vreun beneficiu”, a declarat Rafila joi, la Digi 24.

Întrebat despre demisia lui Victor Costache, Alexandru Rafila a spus că ar fi normal ca succesorul lui Victor Costache la Ministerul Sănătății să aibă o echipă cu atribuții clare și cu o comunicare clară între membrii echipei și în teritoriu.

El mai afirmă că va fi greu de gestionat criza COVID „dacă nu reușim să facem functionale DSP-urile” și că ar trebui acordată o mai mare importanță Institutului Național de Sănătate publică, unde sunt oameni pregătiți.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.