Dacă se achiziționează aparatura, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie ar putea avea un Compartiment ATI în aproximativ trei săptămâni

După ce în Brașov au început să apară cazurile de pacienți cu noul coronavirus, autoritățile județene au anunțat că vor fi amenajate compartimente sau secții de terapie intensivă la mai multe spitale din oraș. În acest moment, în cel mai avansat stadiu este Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Brașov, unde amenajarea pavilionului în care va funcționa Compartimentul ATI ar urma să fie gata în trei săptămâni. 

Managerul unității, dr. Dan Moraru, a precizat că acest compartiment va avea o capacitate de 10 locuri și va funcționa în Pavilionul nr. 3. Pentru lucrările de amenajare a exteriorului clădirii și a spațiilor interioare, de la bugetul județului a fost alocată suma de 210.000 de lei, iar lucrările vor dura aproximativ trei săptămâni. În paralel, se vor derula și procedurile de achiziție.

„Dotarea cu echipamente medicale depinde foarte mult de furnizor. Sunt situații în care ni s-a promis că echipamentele vor fi livrate imediat ce dăm comanda, cum este cazul monitoarelor pentru funcții vitale. În această situație avem deja pe stoc trei dispozitive dintre cele 10 de care avem nevoie. Sunt alți furnizori care au spus că în șase săptămâni pot face livrările. Avem promisiuni pentru două ventilatoare. Va trebi să vedem în ce măsură reușim să ne încadrăm cu achizițiile în cele trei săptămâni destinate lucrărilor de amenajare, pentru ca imediat ce lucrările vor fi gata să punem în funcțiune compartimentul în cel mai scurt timp. Deocamdată, la noi vor ajunge pacienți cu simptomatologie medie spre severă, iar după ce va deveni funcțional Compartimentul ATI, vom putea prelua și cazurile grave”, a afirmat Moraru într-o videoconferință de presă.  

Totodată, el a menționat că va trebui rezolvată și problema personalului de specialitate. 

 Totodată, dr. Moraru anunțat că Electrica intenționează să facă o sponsorizare importantă, urmând să pună la dispoziția unității medicale mai multe echipamente necesare pentru ATI.  

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.