Bărbat de 29 de ani din Brașov, suspect de infecție cu coronavirus. 34 de persoane din județ au fost băgate în carantină azi noapte

Un bărbat de 29 de ani întors miercuri la Brașov, de la Milano, cu febră si tuse, a intrat direct în carantină fii d suspect de infecție cu coronavirus.

Bărbatul a fost consultat la Spitalul de Boli Infecțioase Brașov, iar acum este internat. I s-au fost recoltate probe, care vor fi analizate la Spitalul de Boli Infecțioase Brașov, care de azi face la nivel local testul de coronavirus.

Conform Direcției de Sănătate Publică Brașov, in dimineață zilei de 12 martie la Brașov nu este nicio persoană infectată cu Covid-19, confirmată. În schimb, 35 de persoane venite din zone „roșii” din strainătate sunt în carantină, in centrele special amenajate, iar 234 de persoane sunt autoizolate și monitorizate la domiciliu.

„În cursul nopții de 11/12.03.2020 în județul Brașov au fost carantinate 34 de persoane, sosite din străinătate. Încă de la intrarea în România au fost escortate de Jandarmerie și aduse în județul Brașov, unde au fost așteptate de reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică Brașov și ai Instituției Prefectului. Persoanele carantinate sunt asimptomatice (nu prezintă simptome de infectare) și urmează a le fi recoltate probe”, a precizat Direcția de Sănătate Publică Brașov.

La nivelul judetului Brasov există 33 de centre de carantină, dintre care două în municipiul Brasov.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.