BILANȚ 29.03.2020 la Brașov. 135 de persoane sunt plasate în carantină, iar alte 2649 sunt autoizolate la domiciliu, din cauza CoVID-19

Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, 135 de persoane se află în carantină, iar 2.649 de persoane sunt autoizolate și monitorizate la domiciliu.

Inspectoratul de Poliție Județean, Inspectoratul de Jandarmi Județean, Gruparea de Jandarmi Mobilă „Burebista” și Poliția Locală au continuat misiunile de ordine publică și de control vizând respectarea reglementărilor impuse de situația de urgență și de ordonanțele militare în vigoare și au făcut, în ultimele 24 de ore, 2.562 de verificări la domiciliile persoanelor aflate în autoizolare.  De această dată, nu a fost nevoie de sancțiuni pentru cei în carantină sau autoizolare, pentru că ei au respectat condițiile care li se impun. 

La nivel național, numărul persoanelor aflate în carantină, din cauză că au intrat în contact cu un pacient confirmat cu coronavirus sau au revenit de curând din străinătate, era azi la ora prânzului de 8.666. Alte 132.641 persoane se aflau în izolare la domiciliu. 

De la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 2 și până în prezent, au fost plasate în carantină instituționalizată 803 persoane care nu au respectat perioada de autoizolare. De asemenea, 27 de persoane aflate în carantină au părăsit locația în care au fost plasate, pentru acestea  fiind dispusă măsura carantinării pentru o nouă perioadă de 14 zile.

Până astăzi, 29 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.760 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 1.760 de persoane confirmate pozitiv, 169 au fost declarate vindecate și externate, respectiv 55 la Timișoara, 79 la București, 17 la Iași, 7 la Craiova, 9 la Constanța și  două la Cluj. În continuare, cele două externări anunțate de cel puțin două zile la Brașov, nu figurează pe statictica națională. 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.