Universitatea „Transilvania“ a proiectat o linie completă de testare CoVID-19, cu Real Time PCR și a transferat-o la Spitalul Județean

O linie de testare pentru coronavirus (COVID-19) a fost gândită de cadrele didactice de la Universitatea Transilvania și de câțiva studenți și propusă Spitalului Clinic Județean de Urgență. Linia de testare este format dintr-un aparat Real Time PCR, un extractor automat de acizi nucleic și o hotă microbiologică. Aparatele provind de la Universitatea Transilvania din Brașov (Aparatul PCR și hota), respectiv de la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Silvicultură „Marin Drăcea“ (extractorul).

Linia de testare a fost transferată deja și va funcționa de săptămâna viitoare, la laboratorul din cadrul Spitalului Județean Brașov, au anunțat reprezentanții Universității.  Activitatea va fi coordonată de șef lucr.dr. Daniela Neculoiu și șef lucrări dr. Anca Ilea, alături de care vor lucra patru rezidenții aflați în centrul de pregătire Brașov din specialitatea microbiologie medicală  și 11 rezidenți în medicina de laborator.  

„Determinările de laborator se vor realiza conform algoritmul de diagnostic aprobat la nivel național“, a anunțat Universitatea. Deocamdată există 500 de kituri de teste achiziționate de universitate, care vor fi folosite chiar din această săptămână. Tot în această săptămână, reprezentanții Universității speră să finalizeze demersurile pentru includerea laboratorului pe lista celor care testează COVID-19.  

Reamintim că Spitalul Județean Brașov așteaptă, de asemenea, un aparat de testare Real Time PCR, comandat din străinătate, care după declaratiile dr. Cătălin Mișarcă- director medical al unității, ar trebui să ajungă săptămâna viitoare la Brașov. (DETALII AICI) 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.