Bilanț de ultimă oră: 11 cazuri de coronavirus confirmate în România. La Brașov, 219 persoane sunt izolate la domiciliu

Alte două cazuri de coronavirus (COVID-19) au fost confirmate în România, astfel că numărul persoanelor infectate a ajuns la 11. Este vorba despre două adolescente de 15 și 16 ani din Timișoara și din Hunedoara.

Anunțul a fost făcut sâmbătă după-amiază de Grupul de comunicare strategică.

Una dintre paciente este o adolescentă de 15 ani din Timișoara, care studiază în aceeași unitate de învățământ cu ceilalți doi tineri de 16 ani din Timișoara, dar într-o altă clasă. La acest moment, cursurile instituției de învățământ sunt suspendate până pe 11 martie, urmând ca luni, 9 martie, comitetul județean pentru situații de urgență să decidă suspendarea cursurilor până la 14 zile.

Tânăra de 15 ani s-a prezentat vineri la Spitalul de copii din Timișoara, prezentând simptome de febră și tuse și luându-se decizia internării și prelevării de probe la Spitalul de boli infecțioase din Timișoara. În prezent, starea sa de sănătate este ameliorată, fără febră.

Al doilea caz este al unei fete de 16 ani din Hunedoara, care a călătorit în același avion în imediata proximitate a bărbatului de 40 de ani din Hunedoara, confirmat în cursul zilei de ieri cu infecție cu noul coronavirus (COVID-19) . Tânăra de 16 ani este asimptomatică și va fi internată la Spitalul de boli infecțioase din Timișoara.

Astfel, la acest moment numărul persoanelor infectate care sunt internate a ajuns la 8. Pacienții sunt spitalizați la Timișoara, Cluj-Napoca, Iași și Craiova.

Informațiile furnizate sâmbătă dimineață despre cei 6 pacienți care erau internați la acest moment sunt că pacienții internați la Timișoara și Craiova nu au simptome și sunt într-o stare generală bună, iar pacienții internați la Cluj-Napoca și Iași au o stare de sănătate ameliorată față de momentul internării, fără febră.

La nivel național, în prezent sunt în carantină 16 persoane, în timp ce alte 12.927 sunt izolate la domiciliu.

La nivelul județului Brașov nu a existat până acum nicio suspiciune de infecție cu coronavirus. Din ultimele date puse la dispozitie de Instituția Prefectului, sâmbăta dimineața 219 persoane venite din zone cu cazuri confirmare, sunt în izolare la domiciliu și monitorizate de autorități. Nu există în schimb nicio persoană in carantină.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.