Brașovul, pe locul 2 ca număr de infecții cu coronavirus

Județul Brașov ar fi al doilea pe țară din punct de vedere al cazurilor de infecții cu noul coronavirus, având 25 de persoane care au fost testate pozitiv. Informația nu este confirmată dar nici infirmată de la nivel local, de către Direcția de Sănătate Publică – vocea unică de comunicare în această situație de pandemie. 

Datele sunt însă publice pe opiniatimisoarei.ro, preluate direct de la autorități oficiale ce au informat atât despre cazurile din județul Timiș, cât și despre cele din restul județelor. 

Potrivit ultimei informări făcute de Grupul de comunicare strategică, în România erau azi, la ora 13.00, 367 de cazuri confirmate de infectare cu noul coronavirus, 58 fiind înregistrate în ultimele 24 de ore. Colegii de la opiniatimisoarei.ro arată, în plus, în statistica lor (care este, în fapt o situație la zi a cazurilor confirmate din surse oficiale), că dintre cele 367, 110 sunt la București și câte 25 la Brașov și Constanța. 

 

 

Tot la nivel național, Grupul de comunicare strategică a anunțat că la ora 13.00 în carantină instituționalizată erau 4.207 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 55.198 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 8.915 de teste, din care 40 în unități medicale private. 

Dintre cele 367 de persoane infectate la ATI sunt internate 14, dintre care 3 în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienți este bună, staționară, anunță reprezentanții autorităților centrale. 

Despre situația infecțiilor, la Brașov, la această oră nu avem date noi. Informațiile pe surse arată însă că în ultimele zile, de când comunicarea a fost restricționată și redusă la cifre statistice, au apărut cazuri noi.   

**

Aceste date nu sunt menite să alarmeze sau să creeze panică, ci să contureze o situație în care ne aflăm, situație despre care autoritățile locale par să nu comunice suficient. De asemenea, acestea sunt date menite să conștientizeze populația despre gravitatea situației în care ne aflăm, din cauza răspândirii rapide a noului coronavirus, și o facă să ia măsuri suplimentare de protecție. Vă vom ține la curent cu orice informatii noi care apar la nivel local, fie din surse oficiale, comunicate pe canalele Grupului de comunicare strategică, fie pe surse alternative, direct implicate în lupta cu coronavirus. Vă vom prezenta orice date care considerăm că pot ajuta să vă protejați.  

Îndemnul nostru acum este să stați în casă, pe cât posibil. Distanțarea socială este o bună cale de a vă proteja pe dumneavoastră și cei apropiați. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.