Cartierul „Tractorul nou“ se extinde cu 2700 de apartamente. Zona va fi dezvltată după noi reguli de urbanism

Dezvoltatorul imobiliar din zona Tractorul-Coresi trece la cea de a doua etapă a proeictului de regenerare urbană pe care îl are pentru fosta platform industrială. În Comisia tehnică de Amenajare a Teritoriului a fost aprobat studiul de oportunitate aferent documentației de întocmire a Planului Urbanistic Zonal din zona Tractorul – Faza a II-a. Această a doua etapă a proiectului de regenerare urbană este derulată de IMMO Lodgia One SRL și Ceetrus România, care a primit avizul din partea Comisiei, însă cu condiția de a respecta mai multe impuneri.

În primul rând, înainte de începerea propriu-zisă a oricăror lucrări va fi xtinsă infrastructura, respectiv rețelele edilitare și străzile. De asemenea, o suprafață de 8.000 de metri pătrați, cu frontul stradal la str. Zaharia Stancu, va fi cedată municipalității pentru construirea unei școli gimnaziale.

O altă decizie a Comisiei este ca fiecare apartament care va fi construit să dispună de două locuri de parcare, unele amenajate la demisolul blocurilor, altele la sol. De asemenea, vor fi construite și două parcări supraetajate.

Pentru zona respectivă, dezvoltatorul imobiliar are în vedere construirea a 2.700 de apartamente, cu zonă verde în jurul blocurilor, și un parc în centrul cartierului noi. La frontul stradal dinspre Zaharia Stancu, în urma reabilitării unei hale existente, se va amenaja un centru cu funcțiuni sportive și de petrecere a timpului liber; tot în aceeași zonă, pe lângă școală și centru sportiv, urmând să fie dezvoltate și alte proiecte de servicii culturale, educaționale și mixte. Totodată, la parterul unora dintre blocurile amplasate la străzile principale sunt prevăzute funcțiuni comerciale și de servicii.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.