FOTO. DRDP Brașov a realizat sisteme suplimentare de semnalizare a trecerilor de pietoni din Ghimbav. Acestea fac parte dintr-un plan mai amplu de prevenire a accidentelor

După ce în mai puțin de o lună, pe segmentul din DN 1 din Ghimbav s-au produs mai multe accidente pe trecerile e pietoni, care i-au scos pe oameni în stradă, autoritățile au început să se miște.

Astfel, în 18 martie, Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Brașov a terminat montarea a 10  lămpi intermitente, care îi avertizează pe șoferi că urmează o „zebră”. Tot pentru creșterea vizibilității, la  indicatoarele „Trecere de pietoni” de pe drumul național care trece prin oraș au fost instalate și benzi galbene reflectorizante.

Aceste lucrări au fost făcute în regim de urgență, după ce reprezentanții Direcției, ai Primăriei Ghimbav și ai Poliției din oraș s-au întâlnit de mai multe ori, ultima oară în urmă cu o săptămână, pentru a stabili un plan de măsuri pentru reducerea numărului de accidente.  Atunci, fiecare dintre părți și-a asumat  ca până în data de până la data de 23 martie să vină cu măsuri. 

Sunt luate în calcul și semafoarele 

Pe lângă lucrările la indicatoarele rutiere, directorul DRDP Brașov, Horia Stancu a anunțat că „după ce vremea se va încălzi, acolo unde va fi cazul, vom avea intervenții și la marcajele longitudinale”. De altfel, după ultima ședință cu reprezentanții Poliției și ai Primăriei Ghimbav, DRDP a anunțat că peste covoarele asfaltice de culoare roșie din fața trecerilor de pietoni, va aplica o folie reflectorizantă în plus.

„Vor urma și alte măsuri, în colaborare cu Primăria Ghimbav, cum ar fi suplimentarea iluminatului public și, dacă va fi cazul, instalarea unor semafoare“, a declarat Horia Stancu, după discuțiile cu Primăria și cu Poliția. 

Totodată, la solicitarea Grupului de Inițiativă Locală Ghimbav (GILG), conducerea direcției analizează și posibilitatea de a amenaja în fața zebrelor, benzi rezonatoare menite să atragă atenția în plus șoferilor.

În schimb, Horia Stancu a explicat faptul că nu se vor putea monta limitatoare de viteză, având în vedere că artera este intens circulată, inclusiv de TIR-uri, iar dacă ar fi instalate respectivele dispozitive traficul rutier ar fi afectat. 

Pe de altă parte, în urma discuțiilor de acum o săptămână, Primăria Ghimbav a anunțat că realiza un sistem suplimentar de iluminare a trecerilor de pietoni. 

Nu în ultimul rând, DRDP a discutat cu Poliția Rutieră și despre o reducere a vitezei pe tronsonul de drum național DN1 care trece prin Ghimbav, până la 30-40 km/h. În prezent, viteza maximă cu care se poate circula aici este de 50 km/h, însă deseori această limită este depășită.

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.