Guvernul interzice prefecților să mai ofere informații despre COVID-19

Guvernul interzice prefecților să dea nformații presei sau publicului, legate de COVID-19 și modul în care se extinde situația. Conform documentului semnat de secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne, Gheorghe Sorescu, prefecții nu vor mai putea oferi publicului date despre numărul de teste de COVID-19 efectuate, numărul de rezultate pozitive sau starea pacienţilor testaţi pozitiv.

Prefecţii au voie, în schimb, să comunice doar măsurile pentru împiedicarea răspândirii şi combaterii COVID-19, identificarea şi amenajarea unor noi locuri de carantină, fără a preciza locaţia acestora, primirea de material şi echipamente de protecţie şi măsuri de ordine publică.

Până azi, în cele mai multe județe, autoritățile locale ofereau date despre cazurile noi înregistrate la nivelul fiecărei zone. 

 

Reamintim că presa brașoveană a transmis, azi, cu câteva ore înainte, către autoritățile locale și centrale, un apel la transparență în informare, în contextul pandemiei de COVID-19, solicitând prin intermediul unei scrisori deschise, o comunicare completă și concisă pe această temă, la fel cum se întâmplă în alte județe. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.