Medicament împotriva COVID-19, testat în România. Rafila: Studiul se va realiza la Institutul Matei Balș

România a primit aprobarea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) pentru testarea unui medicament anti-Covid-19, a anunțat Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii de Microbiologie şi reprezentantul României la OMS.

Medicamentul împotriva COVID-19 este realizat de o companie americană, iar țara noastră va lua parte la testarea acestei metode de tratament.

Medicamentul care urmează să fie testat în România în câteva săptămâni, a dat rezultate extrem de promiţătoare la primele teste, a spus Alexandru Rafila. într-un interviu pentru ziare.com.  

„Am făcut demersuri la biroul OMS pentru Europa și mă bucur că am reușit să includem și România, probabil Institutul Matei Balș, pe lista centrelor unde se va face studiul clinic de faza 3 pentru acest medicament. Studiul va înrola mai mulți pacienți din mai multe țări, alături de alte produse, astfel încât la sfârșitul lui să existe suficiente argumente pentru autoritatea americană, FDA, să poată da aprobarea de producție și punere pe piață. În câteva luni de zile cred că acest medicament va fi disponibil”, a spus prof. univ. dr. Rafila.

Prof. Rafila a adăugat că la Institutul „Matei Blaş” vor fi testate în paralel 4 scheme terapeutice pentru Covid-19, însă medicamentul realizat în SUA este considerat în literatură de specialitate cel mai promiţător.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.