Municipiul Suceava și zona limitrofă intră în carantină. Un sfert dintre cazurile confirmate de CoVID provin din acest județ

Municipiul Suceava și zona limitrofă intră în carantină, ca urmare a numărului mare de cazuri de infectare cu Coronavirus. Din cele 2109 cazuri confirmate la ora 20.00, 509 proveneau din Sucava, după cum a precizat secretarul de stat Raed Arafat. 

Este o situație complexă si trebuie analizată punctual și național. Evoluția cazurilor din Suceava, densitatea îmbolnăvirilor, riscul răspândirii infecțiilor, analizele cu specialiștii, toate acestea au făcut să luăm o decizie extrem de importantă. Am emis Ordonanța Militară nr. 6 privind instituirea măsurii de carantinare a municipiului Suceava, a comunelor limitrofe. In carantină intră alte 8 comune.
Pe perioada stării de urgență se constituie o zonă de protecție, a precizat ministrul de interne Marcel Vela. 

În zona carantinată e permisă intrarea sau ieșirea pentru: transportul de mărfuri, persoanele care nu locuiesc dar care desfășoară activități economice sau în domeniu apărării, administrația publică locală, a serviciilor de utilitate publică, comunicații.  Ministerul transporturilor și operatorii economici din transportul de persoane nu vor comercializa bilete pentru zona carantinată.

Revenim cu amănunte

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.