România a intrat în „scenariul 4”, după confirmarea a peste 2100 de infecții CoVID-19. Suceava, primul oraș din România complet închis – mai mult de un sfert din infecțiile confirmate și 1 din 3 decese sunt de aici

Municipiul Suceava și opt comune limitrofe intră în carantină totală, potrivit ordonanței militare nr. 6 adoptate luni seară și anunțate de ministrul de interne, Marcel Vela.

Cele opt comune care intră în carrantină totală sunt Adâncata, Salcea, Ipotești, Bosanci, Moara, Șcheia, Pătrăuți și Mitocu Dragomirnei.

În acest moment, toate căile de acces sunt securizate de Armată și Poliție, a anunțat ministrul de Interne, Marcel Vela.

De asemenea, se instituie pe perioada stării de urgență o zonă de protecție, ca perimetru de siguranță în jurul localităților carantinate, formată din toate celelalte unități teritoriale administrative din județul Suceava.

Decizia vine ca urmare a faptului că din cele 2.109 cazuri confirmate, 593 sunt în Suceava. Tot de la Suceava luni au fost anunțate înca 13 decese ale unor pacienți CoVID-19 care au trecut prin spitalul județean Suceava.

Aceștia au vârste între 40 și 80 de ani, iar decesele s-au produs în perioada 22-29 martie, deși anunțul oficial a fost făcut pe 30 martie. Autoritățile spun că anunțul a făcut abia ieri din cauza întărzierii cu care au sosit rezultatele testelor. 

În zona carantinată este permisă intrarea, respectiv ieșirea pentru:

a) transportul de marfă, indiferent de natura acestuia, a materiilor prime și resurselor necesare desfășurării activităților economice în zona carantinată, precum și a aprovizionării populației;
b) persoanele care nu locuiesc în zona carantinată dar care desfășoară activități economice sau în domeniul apărării, ordinii publice, securității naționale, sanitar, situațiilor de urgență, administrației publice locale, asistenței și protecției sociale, judiciar, serviciilor de utilitate publică, energetic, agriculturii alimentației publice, alimentării cu apă, comunicațiilor și transporturilor.
Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, precum și operatorii economici din domeniul transportului feroviar de persoane, nu vor comercializa bilete/abonamente sau alte titluri de călătorie pentru transportul călătorilor în zona carantinată.

  1. „Conducerea MAI, Guvernul României, asigurăm cetățenii din Suceava de toată susținerea noastră. În aceste momente, unitatea românilor ne va face mai puternici și mai încrezători că vom învinge”, a declarat ministrul de Interne, Marcel Vela.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.