Poveste din Tractorul: „O pâine îmi luați și mie? Sunt singură și am 83 de ani. Vă dau banii când iau pensia”

„O pâine îmi luați și mie? Sunt singură și am 83 de ani. Vă dau banii când iau pensia”, a fost rugămintea unei bătrâne din Brașov, izolată în casă și rămasă fără mâncare sau bani,  către o femeie pe care a observat-o pe stradă. Cazul a fost povestit chiar de femeia „de pe stradă”, Elena Paula Mate, pe rețelele de socializare. 

„Îmi este tare greu. Am trăit acum câteva minute o durere apăsătoare. Am ieșit să-mi iau ceva dulciuri, pâine și fructe. Vis-a vis de unde locuiesc eu este un non-stop, la parterul blocului de pe strada  Constructorilor  nr. 2. Înainte să ajung, de la o fereastră m-a strigat o doamnă în vârstă: «Vă rog din suflet! Îmi este foame! Nu am bani. Am terminat tot ce aveam. O pâine îmi luați și mie. Sunt singură și am 83 de ani. Stau la apartamentul… Vă dau banii când iau pensia în 14». M-am cutremurat cu suflet, cu trup și minte. Într-un bloc cu atâtea apartamente și atâția vecini… Doamne, dă-mi răbdare! Și eu care credeam că am văzut și auzit destule. Nici nu am avut putere să îi răspund. Am intrat în magazinul de lângă scara blocului. Vânzătoarea era o nouă angajată. Nu știa de soarta bunicuței. Am cumpărat ce am crezut de cuviință, ulei, zahar, câteva conserve, cartofi, brânză, încadrându-mă la ceea ce aveam în buzunar. Bunicuța, chircită de bătrânețe și de boală, se sprijinea cu neputință într-un cadru. Tremura și plângea. Nu am întrebat nici dacă are copii sau nepoți. Mi-a dat un număr de telefon să o sun când ia pensia. Ea nu are credit de ceva vreme. Nu o voi suna când ia pensia. O  voi suna să o întreb dacă mai are nevoie de ceva”, a relatat brașoveanca. 

„Când luați coșuri pline cu de toate întrebați vecinii care sunt singuri și neajutorați dacă au nevoie de pâine și apă”

„Până în seara asta nu m-am gândit nici la bătrânețe nici la singurătate. Și nici nu cred că am să mă mai vait de ceva vreodată. Am ajuns plângând în scara blocului meu. Am stat ceva timp să mă liniștesc să nu mă vadă Alexandra plângând. Am învățat-o să nu plângă. Să fie puternică. Nu aș fi vrut să mă vadă așa.«Nu ai luat nimic, mama mea?».  «Am uitat banii acasă, cobor acum să cumpăr». Nu puteam povesti fetiței prin ce trecusem. Să nu o ia ca pe un avertisment la ceea ce se numește neputința mea, vârsta mea după ceva vreme care va trece. Oameni buni. Când luați coșuri pline cu de toate întrebați vecinii care sunt singuri și neajutorați dacă au nevoie de pâine și apă. Nu se știe ce ne rezervă cea mai scurtă clipă din viață și nu știm cum rămânem”, a mai scris Elena Paula Mate.

UPDATE:
Direcția de Asistență Socială a verificat cazul și… supriză!

Impactul major pe care postarea l-a avut pe rețelele de socializare i-a făcut pe reprezentanții Direcției de Asistență Socială să îi facă o vizită bătrânei din „povestea“ Elenei Mate, la primele ore ale dimineții următoare. 

Iar rezultatele au arătat că, de fapt, bătrâna respectivă avea aparținători, care au grijă de ea și îi fac aprovizionarea în mod regulat. 

„Referitor la informațiile apărute pe o rețea de socializare prin care se relata cazul unei persoane vârstnice din municipiul Brașov care cerea trecătorilor alimente, pâine, deoarece nu avea ce mânca, precizăm că aceasta nu este o informație reală. Din verificările verificările efectuate de instituția noastră la fața locului s-a constatat că persoana vârstnică are aparținători aceștia făcându-i aprovizionarea în mod regulat.

Rugăm cetățenii municipiului Brașov, ca în situația în care iau cunoștință de cazuri ale unor astfel de persoane care au nevoie de spriji, să se adreseze instituției noastre la următoarele numere: 

Telverde 0800 420 123
Telefon mobil 0770736 790.
Direcția de Asistență Socială Brașov va monitoriza în continuare situația persoanei vârstnice în cauză“, a transmis DAS Brașov. 

1 Comentariu

  1. Nu cred ca bătrâna respectiva cerea ajutor degeaba.Normal ca dupa ce doamna care a publicat ia facut cumpărături ,si la vizita celor de la Asistenta Sociala au gasit ca batrana avea alimente.Sa faca verificări peste 1 saptamana ,2 cand se termina alimentele sa vedem daca cei care se ocupă de ea ii fac cumpărături.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.