Regia Pădurilor Săcele plantează aproape 115.000 de puieți, pe 24,85 ha de teren

Regia Publică a Pădurilor Locale Săcele a început lucrările de reîmpădurire, precum și cele de completări în zonele de pădure care au suferit tăieri sau doborâri de copaci. Primăvara aceasta 114.725 de puieți forestieri vor fi plantați pe o suprafață totală de 24,85 ha.

Lucrările  de reîmpădurire și completare se vor realiza în zonele Piatra Mare, Highiș, Doftana, Vaida și Tesla. Până la data de 17 martie s-au desfășurat primele lucrări de reîmpadurire în zona Baciu și Piatra Mare-Tamina, spun repreznetanții Primăriei Săcele. Aici au fost plantați deja 16.200 de puieți pe o suprafață de 3,7 hectare.

Puieții sunt din speciile molid, brad, larice, fag și paltin de munte. 52.400 puieți sunt din producție proprie a Regiei Pădurilor Săcele, iar diferența de 62.325 puieți va fi achiziționată de la producători autorizați.

„De asemenea se vor face și lucrări de revizuiri, respective verificarea puieților în vârstă de până la 3 ani, îndreptarea celor culcați de ghețuri și inundații prin săparea în partea opusă direcției de culcare și tasarea pământului în jurul puieților, toate acestea, pe o suprafață de 39,5 ha“, au precizat reprezentanții Primăriei Săcele.

Anul trecut Regia Publică a Pădurilor Locale Săcele a făcut lucrări de reîmpădurire și completări pe o suprafață de 31,45 hectare, în anul 2019 fiind plantați în total 128.600 de puieți. Din anul 2006, anul înființării RPLP, la Săcele Regia Publică a Pădurilor a plantat peste 1,5 milioane de puieți forestieri pe terenuri ale municipiului Săcele.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.