După 3 accidente grave în două săptămâni trecerile de pietoni de la Ghimbav, primăria a fost notificată să ia măsuri. În maxim o săptămână, zona zebrelor trebuie să arate altfel!

Traversarea pe trecerile de pietoni de pe DN1, în Ghimbav a devenit o adevărată aventură pentru cei care trebuie să treacă zilnic drumul național. În ultimele două săptămâni, în zonă au avut loc trei accidente grave, dintre care două s-au soldat cu decesul victimelor. Chiar și așa, deși pericolul este de necontestat, și nu de ieri de azi, până acum autoritățile locale nu au luat măsuri menite să reducă riscul de accidente în care sunt implicați și pietonii.

Ghimbășenii au cerut măsuri urgente pentru securizarea trecerilor de pietoni

Ultimul accident mortal s-a petrecut chiar vineri seara, pe trecerea de pietoni de la intersecția cu strada Lungă, ceea ce a stârnit un val de nemulțumire în rândul cetățenilor. De altfel, imediat după decesul pietonului de 59 de ani, lovit luni seara, mai multe persoane au cerut autorităților locale să ia măsuri urgent de protecție și s-au arătat dispuse să organizeze chiar și un protest care să atragă atenția Primăriei, Poliției și Direcției Regional de Drumuri și Poduri. Cetățenii reclamă că de-a lungul anilor, la Ghimbav singura măsură cu un oarecare grad de eficiență a fost amplasarea „covoarelor“ roșii, din fața zebrelor, care le fac mai vizibile. Măsura a fost luată de Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov (DRDP).  Iluminarea suplimentară a drumului a trecerilor de pietoni, solicitată de asemenea, de cetățeni, a rămas la stadiul de promisiune a Primăriei, care de ani de zile are un proiect de modernizare a iluminatului public.

DRDP a convocat de urgență întîlnirea cu Poliția și Primăria

Accidentul de marți seara a pus, se pare, capac răbdării cetățenilor. Iar în acest context, DRDP a solicitat de urgență o întâlnire cu reprezentanții Primăriei Ghimbav și cu cei ai Poliției, pentru a găsi soluții de urgență care pot face trecerile de pietoni de pe DN1 mai sigure.

Potrivit directorului DRDP Brașov, Horia Stancu, în urma discuțiilor, autoritățile și-au asumat răspunderea aplicării de urgență a unor măsuri care să reducă riscurile de accidente, până la momentul în care Primăria va pune în aplicare proiectul de modernizare al iluminatului public, ce implică și partea din zona drumului național.

„Am avut în trecut multe discuții pe această temă, și cu reprezentanții Primăriei Ghimbav și cu cei de la Poliție și alte măsuri decât cele pe care noi le-am luat, cu impunerea unor restricții de viteză și amplasarea acelor covorașe roșii, nu s-au luat. Acum i-am convocat din nou la o discuție, la prima oră a dimineții și am ajuns la un acord și la niște termene. Astfel, până la data de 20 martie, Primăria Ghimbav și-a asumat să introducă un iluminat suplimentar în zona trecerilor de pietoni și panouri informative pentru participanții la trafic. Noi, DRDP, la nivelul trecerii de pietoni vom aplica o folie suplimentară, reflectorizantă care ar trebui să sporească vizibilitatea pentru șoferi, când se apropie de zebră. De asemenea, vom pune becuri galben intermitent, deasupra panourilor, ca să atragă atenția șoferilor că se apropie de o trecere de pietoni. Termenul este tot 20 marie și pentru noi“, a explicat Horia Stancu.

Directorul DRDP a precizat că aceste măsuri sunt menite să asigure un grad mai mare de siguranță, până când administrația locală din Ghimbav va  implementa proiectul de modernizare a iluminatului public, ce implică și zona drumului național. Acest proiect ar putea veni și cu introducerea unor semafoare la trecerile de pietoni. Pe raza orașului Ghimbav, de la sunt cinci treceri de pietoni pe DN1, dintre care trei pe o distanță de aproximativ 200 de metri.

 

1 Trackback / Pingback

  1. Protest la Ghimbav, după 3 accidente grave în două săptămâni pe trecerile de pietoni VIDEO - NewsBV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.