Toate școlile și grădinițele din România se închid de mâine. Ministerul Educației nu a decis cum se vor recupera cursurile. Ce se întâmplă cu simulările

​​Școlile din România se închid de miercuri, 11 martie, până pe pe 22 martie, cu posibilitatea de prelungire a perioadei în funcție de evoluția crizei Covid-19, a anunțat premierul Ludovic Orban. Ministrul Educației, Monica Anisie, a precizat că încă nu a fost luată o decizie privind modul în care vor fi recuperate cursurile și că ministerul analizează și posibilitatea realizării cursurilor online.

„Decizia de închidere a școlilor, dar și alte măsuri, precum suspendarea curselor regulate rutiere și feroviare efectuate de operatorii de transport către și din Italia, au fost luate în ședința Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență și anunțate luni seară într-o conferință de presă susținută de premierul Ludovic Orban, ministrul Educației, Monica Anisie, Sănătății Victor Costache, ministrul de Interne Marcel Vela, ministrul ministrul Transporturilor, Lucian Bode și secretarul de stat Raed Arafat.

Premierul a punctat că decizia privind suspendarea cursurilor a fost luată pentru o perioadă de timp „relativ scurtă”, opt zile, pentru a-i feri pe elevi de orice risc de contaminare.

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a explicat că măsura suspendării cursurilor de referă la toate unităţile de învăţământ, fie ele de stat sau private. Ea a precizat că încă nu a fost luată o decizie privind modul în care vor fi recuperate cursurile și că ministerul analizează și posibilitatea realizării cursurilor online.

În ceea ce privește simulările pentru evaluarea națională și pentru bacalaureat, Anisie a spus că va fi analizată amânarea acestora.

Legat de înscrierile la clasa pregătitoare, ministrul Educației a spus că acestea nu vor fi afectate pentru că vor continua online, iar dacă este necesar va fi prelungit calendarul.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.