Trei cazuri noi de coronavirus, înregistrate azi la Brașov, iar bilanțul în județ ajunge la 14

Trei cazuri noi de infecție cu coronavirus au fost confirmate azi, la ora 18.00 la Brașov, două fiind rezultate în urma cobtactului direct cu persoane infectate și una în urma unei suspiciuni bazate pe simptome, a precizat purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănatate Publica Brașov, Anca Bâtiu.

De la ultima informare a zilei, au fost confirmate 14 cazuri noi, dintre care 7 în București, 3 în Brașov, 2 în Constanța, câte unul în Maramureș și Dolj.

Toate persoanele nou confirmate pozitiv la COVID-19 sunt fie contacți ale unor cazuri pozitive, fie persoane aflate în carantină. Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 2 ani și 57 de ani.

La nivel național, miercuri la ora 18.00 numărul persoanelor confirmate cu infectia cu Covid-19 a ajuns la 260, dintre care 19 sunt deja cinsiderați vindecați după ce testările 2 și 3 au ieșit negative.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 3.510 persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 26.545 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 4.670 de teste. Dintre acestea, 4.410 au fost cu rezultat negativ, adică persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu COVID-19. Testele au fost prelucrate în 8 unități sanitare din București, Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Craiova și Constanța. Probele luate la Brașov sunt prelucrate la Bucuresti.

În stocul unităților sanitare care realizează diagnosticarea se află în acest moment 3.746 teste de diagnosticare moleculară (Real Time PCR).

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.