Vânătorii de munte din Brașov au pierdut un plutonier din batalionul deplasat în Afganistan

Plutorierul Gicu-Florin Spulber, aflat în misiune în Kandahar (Afganistan), cu Batalionul de vânători de munte „Viperele negre“ de la Predeal, s-a stins din viață azi. Militarul suferise miercuri o ruptură de anevrism cerebral, după ce acuzase dureri mari de cap în timpul unei deplasări pe teren. El a fost consultat la infirmeria din baza militară din Afganistan, unde și-a pierdut conștiența, fiind apoi transportat de urgență pe calea aerului, la un spital american din Landstuhl,  Germania. 

Sâmbătă, Brigada 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa“ a anunțat decesul plutonierului. 

„Am pierdut un camarad … pe Florin. E liniște în Brigada 2 Vânători de Munte «Sarmizegetusa» … De astăzi plutonierul adjutant principal Gicu-Florin Spulber nu mai este printre noi. Un caracter rar … Florin a fost militarul profesionist care își ajuta colegii cu zâmbetul pe buze, punea pasiune în tot ceea ce făcea, era calm și oricând avea o vorbă bună la el. Misiune ușoară în Armata Îngerilor, Florin!“

 

Militarul avea 51 de ani, era căsătorit și avea doi copii. Era angajat în M.Ap.N. din anul 1989 și participa la a treia misiune în Afganistan.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.