VIDEO. Președintele CJ Brașov, Adrian Veștea, și managerul Spitalului de Neuro-Psihiatrie, despre modul în care unitatea medicală poate prelua și pacienți CoVID-19

Managerul Spitalului de Psihiatrie și Neurologie, dr. Nicușor Bîgiu, și președintele Consiliului Județean Brașov vor explica într-o videoconferință de presă modul în care unitatea medicală poate să preia pacienți în planul de luptă cu CoVID-19. 

Ieri, mai multe cadre medicale de la acest spital au transmis o scrisoare deschisă în acre își arătau revolta față de această decizie și subliniau că unitatea medicală nu este deloc pregătită pentru astfel de intervenții, prin specificil său. 

تم النشر بواسطة ‏‎Consiliul Județean Brașov‎‏ في الخميس، ٢٦ مارس ٢٠٢٠

 

La videoconferință participă participă și dr. Liviu Munteanu, managerul Spitalului Clinic de Copii, care prezintă situația din unitatea sa medicală, din punct de vedere al echipamentelor și materialelor sanitare.  

BrasovMetropolitan a adresat și azi câteva întrebări, prin e-mail, invitaților la conferința de presă: 

Pentru managerul Spitalului de Psihiatrie și Neurologie. dr. Nicușor Bîgiu:
1. V-ați consultat cu personalul spitalului atunci când ați decis să puneți la dispoziție unitatea medicală, pentru pacienții cu COVID-19? Cum comentați scrisoarea deschisă a cadrelor medicale, care arată că spitalul nu este pregătit sub nicio formă să intre în această „luptă“? 
2. Câte paturi are spitalul în total și câte pot fi puse la dispoziția pacienților COVID? Ce se va întâmpla cu pacienții cu afecțiuni neurologie, internați acum la spital?
3. Cum arată circuitele făcute pentru pacienții cu COVID, având în vedere construcția spitalului, care nu dă foarte mult loc de mișcare?
4. Este personalul medical pregătit pentru asta? Câți specialiști ATI are spitalul?  Ce personal acreditat în proceduri de ATI? (de exemplu intubare)? 
5. A fost personalul spitalului instruit până acum, în intervenții specifice pentru pacienții COVID?
6. Cum stă spitalul, din punct de vedere al dotărilor specifice?
 
Pentru dl. Veștea:
7.  Câte teste de coronavirus s-au făcut cadrelor medicale ale spitalelor din Brașov?  Așteptăm un răspuns cu cifre la această întrebarea. Subliniem că este o întrebare legitimă, care are în vedere un interes public justificat, iar un răspuns este perfect legal de oferit din partea dvs, și de la nivel local, având în vedere că nu vizează REZULTATELE (pozitive/ negative) ale acestor teste, și nici nume de medici.   
8. Există medici din spitalele brașovene, aflați în carantină sau autoizolare? Câți și de la ce spitale?
9. În contextul în care ministerul Sănătății intenționează să testeze toată populația Bucureștiului, ce șanse are Brașovul să facă teste măcar populației aflate în carantină/izolare și personalului medical din spitale?
10. Dacă situația se agravează, poate fi rechizitionat un spital privat din Brașov, cu un ATI funcțional? Care ar fi acel spital?

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.