9 cadre medicale de la UPU Brașov sunt în autoizolare, după ce au luat contact cu un pacient confirmat cu COVID-19

Nouă cadre medicale de la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov sunt în autoizolare după ce au intrat în contact cu un pacient pe care l-au îngrijit și care ulterior a fost confirmat cu CoVID-19. Confirmarea vine din partea președintelui COnsiliului Județean Brașov, care a răspuns uneia dintre întrebările adresate de brasovmetropolitan.ro, azi la videoconferința la care au mai participat și managerul Spitalului Clinic de Psihiatrie și Neurologie Brașov, dr. Nicușor Bîgiu și directorul medical al Spitalului Clinic de Copii, dr. Liviu Munteanu. 

„Nouă persoane de la UPU – medici, asistente, infirmiere, au intrat în contact cu un pacient, despre care nu se știa că are acest virus. Ulterior a fost testat pozitiv. Personalul de la UPU a fost, de asemenea, testat și toți cei nouă au ieșit negativ, însă se află în autoizolare“, a declarat președintele Consiliului Județean Brașov. 

Adrian Veștea a relatat, de asemenea, o altă situația de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov, unde opt angajați au avut diverse contacte cu persoane confirmate cu CoVID-19. Și acestea au fost testate și au ieșit negativ, însă, și ei respectă perioada de autoizolare. 

„Din cunoștințele mele, nu există niciun medic în spitalele brașovene, despre care să știu că este pozitiv“, a declarat Adrian Veștea.  

Cine stabilește când sunt testate cadrele medicale?

O altă întrebare pe care am adresat-o în cadrul videoconferinței se referă la testarea medicilor, asistentelor și infirmierelor din spitale. În ceea ce privește testarea, inclusiv a cadrelor medicale, Adrian Veștea spune că aceasta se face după un algoritm stabilit la nivelul Institutului Național de Sănătate Publică.

„Începând cu 23 martie, Institutul Național de Sănătate Publică are un algoritm de testare pe care îl aplică. Printre cei nominaliați sunt cei simptomatici, contacții apropiați simptomatici, personalul medico-sanitar simptomatic! Toți medicii vor fi testați, din câte am înțeles dar mă voi interesa până mâine“, a declarat Adrian Veștea. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.