5 angajați de la Ambulanța Codlea, confirmați cu CoVID-19. Primarul Câmpeanu face apel la cetățenii s-au intersectat cu cei de la Ambulanță să se autoizoleze

5 angajați de la Ambulanța Codlea sunt infectați cu COVID-19, iar alți 5 se află în izolare și așteaptă rezultatul testarii, potrivit digi24. Viceprimarul orașului, cu atribuții de primar interimar, Mihai Cîmpeanu, le cere locuitorilor care știu că au interacționat cu personal de la Ambulanță să ia măsurile necesare pentru a se izola și a începe demersurile necesare.

UPDATE 14.00 – Coordonatorul Serviciului de Amblanță Brașov susține că sunt doar două cazuri confirmate, la Ambulanța din Codlea. 

Într-o informarea transmisă de Direcția de Sănătate Publică, acesta a precizat că niciuna nu a intrat în cursă.  „În dimineața de 31.03.2020, două asistente de la Substația Codlea a SAJ Brașov, aflându-se în timpul liber, s-au prezentat la Spitalul de Boli Infecțioase Brașov, una dintre acestea reclamând simptome respiratorii, iar cealaltă afirmând că a prezentat în zilele anterioare asemenea simptome. Li s-au recoltat probe pentru COVID-19. În seara de 31.03.2020, una dintre cele două asistente a fost înștiințată telefonic de la Spitalul de Boli Infecțioase Brașov că atât în cazul său, cât și al colegei sale rezultatele testului COVID-19 sunt pozitive. În acel moment, respectiva angajată a Substației Codlea intrase în tură de aproximativ 45 de minute, fără, însă, a efectua vreo cursă cu mașina de ambulanță. Imediat, a sunat coordonatorul medical din dispeceratul integrat 112 și i-a raportat situația. I s-a interzis plecarea în vreo cursă și s-a dat dispoziție să fie dezinfectată mașina în care se afla, precum și Substația de Ambulanță. Ulterior, această asistentă a fost preluată de un echipaj SMURD echipat corespunzător și dedicat transportului pacienților depistați pozitiv COVID-19 și internată la Spitalul de Boli Infecțioase.
Cealaltă asistentă era la domiciliul său, de unde a fost preluată de un echipaj SMURD echipat corespunzător și dedicat transportului pacienților depistați pozitiv COVID-19 și internată la Spitalul de Boli Infecțioase“, a precizat David Leonte, directo SAJ Brașov. 

În aceste cazuri a fost declanșată o anchetă epidemiologică, iar toți anhajații de la substația de ambulanță de la Codlea, în număr de 8, s-au prezentat la Spitalul de Boli Infecțioase, fiind internați 2 asistenți și un ambulanțier. Ceilalți sunt în autoizolare la domiciliu, a mai precizat directoru general al Serviciului de Ambulanță Brașov. 

**
La Codlea, viceprimarul cu atribuții de primar, Mihai Câmpeanu, face apel la populația din Codlea, dacă s-a intersectat cu persoanlul de la ambulanță, să se autoizoleze.

„Avem o situație de urgență și pe această cale fac un apel cu toată responsabilitatea către persoanele care au intrat în contact direct în ultimele zile cu personalul Serviciului de Ambulanță Codlea, să se autoizoleze de îndată. În mod normal nu aș face apel la sprijinul dumneavoastră, însă până când va fi efectuată ancheta epidemiologică, aflată în derulare, există riscul ca foarte multe persoane din jurul dumneavoastră, dintre cei dragi, părinți, copii, să se infecteze. De aceea vă rog pe toți cei care citiți acest mesaj și știți că ați intrat în contact direct cu colegii noștri de la Ambulanța Codlea să vă autoizolați și să ne anunțați de îndată pentru a vă putea oferi ajutor”, spune Mihai Cîmpeanu, citat de codlea-info.ro

Conform codlea-info.ro, un echipaj de ambulanță din Codleaq a fost solicitat zilele trecute de către Ambulanța Brașov, căruia i se subordonează, să transfere mai mulți pacienți confirmați pozitiv de la un spital la altul, respectiv de la Spitalul Neuro la Spitalul de Boli Infecțioase și de la Secția Stejăriș TBC la Spitalul de Boli Infecțioase, fără a li se asigura echipamentul de protecție necesar. Cele două asistente de pe Ambulanță și-au îndeplinit misiunea, deși ar fi putut sau ar fi trebuit să refuze în condițiile în care nu aveau echipament.

DSP a demarat deja o anchetă epidemiologică pentru a stabili câte urgențe medicale a efectuat în ultimele zile echipajul de pe acea ambulanță. Informativ, am aflat că doar în cursul zilei de 31 martie Ambulanța Codlea a avut 10 solicitări de caz, precizează codlea-info.ro.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.